Από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος επισκέφθηκε τις ελληνορθόδοξες κοινότητες της Βρετανικής Κολομβίας.

27 Ιανουαρίου: Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον π. Δημήτριο Παρτσάφα, συνοδευόμενος από τους τρεις ιερείς της περιοχής Βανκούβερ, π. Τιμολέοντα Πράττα, π. Γεώργιο Despodov και π. Νικόλαο Σιδερά. Ο π. Δημήτριος έχει υπηρετήσει την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας με αφοσίωση και αγάπη και ο Σεβασμιώτατος πήγε να δει τον ίδιο και την πρεσβυτέρα του, στην πρώτη του επίσκεψη στη Βρετ. Κολομβία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα τα χρόνια της υπηρεσίας του.

Με τη βοήθεια του κλήρου της Βρετανικής Κολομβίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε εσπερινή Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Surrey της Βρετανικής Κολομβίας. Ήταν η 49η επέτειος της χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου σε Επίσκοπο. Πολλοί ευσεβείς πιστοί συμμετείχαν στη Θ. Λειτουργία, την οποία ακολούθησε θαυμάσια δεξίωση από την Κοινότητα.

Προσευχόμενος στο Ιερό ήταν ο π. Δωρόθεος Τρυφωνόπουλος, άλλος ένας από τους συνταξιούχους ιερείς μας στη Βρετανική Κολομβία. Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στον π. Δ. Τρυφωνόπουλο για την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία.

28 Ιανουαρίου: Το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος είχε διάφορες συναντήσεις, μεταξύ των οποίων και με τον κ. Α. Τσακούμη, νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ. Ο Θεός να ευλογεί το νέο Συμβούλιο και όλες τις προσπάθειες της Κοινότητας.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ κα Ελένη Γεωργοπούλου, μαζί με τον σύζυγό της, προσκάλεσαν τον Σεβασμιώτατο και τους κληρικούς της ευρύτερης περιοχής Βανκούβερ σε δείπνο. Πολλές ευχαριστίες στην εντιμοτάτη Γενική Πρόξενο για την ευγενική φιλοξενία της.

29 Ιανουαρίου: Βοηθούμενος από τον π. Νικόλαο Σιδερά, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βανκούβερ. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ορκωμοσία του νέου συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Ι. Ναού, και την κοπή της Βασιλόπιτας για την Κοινότητα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης παρέθεσε γεύμα για τη συγκέντρωση χρημάτων, στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ. Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές!

30 Ιανουαρίου: Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Ελληνορθόδοξης Παιδείας, τέλεσε βραδινή Θεία Λειτουργία στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγ. Νικολάου και Αγ. Δημητρίου του Ανατολικού Βανκούβερ, βοηθούμενος από τους ιερείς της περιοχής Βανκούβερ, π. Tιμολέοντα Πράττα, π. Γεώργιο Despodov, και π. Νικόλαο Σιδερά. Στη συνέχεια έγινε σχολική γιορτή. Θερμά συγχαρητήρια!

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος με χαρά συνάντησε τη νέα Επίτιμη Πρόξενο της Κύπρου στην Βρετανική Κολομβία κα Κυριακή Αρσονιάδη και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

1-2 Φεβρουαρίου: Στη Βικτώρια της Βρετανικής Κολομβίας ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος τέλεσε Μ. Εσπερινό και Θ. Λειτουργία στον επρτάζοντα Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου, βοηθούμενος από τους ιερείς π. Tιμολέοντα Πράττα, π. Γεώργιο Despodov, π. Νικόλαο Σιδερά και π. Δημήτριο Vickery.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ετελέσθη μνημόσυνο για τους αείμνηστους πιλότους Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα και Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου Ιωάννη.

Μετά την Θ. Λειτουργία παρετέθη γεύμα για όλους, Τα πάντα ήσαν άριστα οργανωμένα. Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Πετρόπουλο και το Διοικ. Συμβούλιο και στον π. Δημήτριο Vickery. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος είχε δείπνο με το Διοικ. Συμβούλιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος εξέφρασε την ικανοποίησή του από το ταξίδι αυτό στον Δυτικό Κανανδά, διότι οι Κοινότητες προοδεύουν και υπάρχει καλή συνεργασία όλων. Μετά τον κορωνοϊό οι χριστιανοί άρχισαν και επιστρέφουν στις εκκλησίες. Δοξολογεί τον Πανάγαθο Θεό για όλα και ευχαριστεί την οικογένεια του Άρχοντος Δ. Στασινόπουλου για την αβραμιαία φιλοξενία τους.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.