Το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως το μνημόσυνο του προκατόχου του, μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου, επί τη συμπληρώσει έξι ετών από την προς Κύριον εκδημία του.

Το εσπέρας της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και προ της απολύσεως τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του αοιδίμου Αρχιερέως κυρού Νεκταρίου.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας. Εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε το εξαετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου.

Μετά την απόλυση οι Σεβασμ. άγιοι Αρχιερείς μετέβησαν επί του μνήματος του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου και τέλεσαν Τρισάγιο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκινιά.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αλεξάνδρου Κοκολάκη και ομίλησε για την πολυετή διακονία του μεταστάντος στην Ενορία Σκινιά, για το ήθος και την ευσέβεια του χαρακτήρος του, που τον ανέδειξαν πρότυπο Κληρικού και ανθρώπου.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου (Δ΄ Λουκά) ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Στον Θείο Λόγο του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην Παραβολή του Σπορέως: «Όταν εξηγεί ο Χριστός στους Μαθητές Του την παραβολή αυτή, τούς λέγει ότι Εκείνος είναι ο Λόγος του Θεού. Και όπως χρειάζεται ο σπόρος, το σιτάρι, για να γίνει ψωμί και να μας θρέψει, έτσι ακριβώς χρειάζεται και ο Λόγος του Θεού για να μπορέσει να αναπτύξει την ψυχή και την καρδιά και να μας κάνει ζωντανά πνευματικούς ανθρώπους. Έτσι μονάχα μπορούμε να αναζητήσουμε και να βρούμε τον δρόμο που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών.

Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας ξεκινάει κάθε χρόνο αυτή την Κυριακή το ιεραποστολικό της έργο, με το οποίο καλείται να μας υπενθυμίσει ότι όλοι μας θα πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε να προσανατολιστούμε στο στόχο μας, στην ένωσή μας με τον Θεό».

Προ της απολύσεως, ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Α.Θ.Π, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου διά την Εορτήν πάντων των Αγίων Αναργύρων Ιατρών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών δραστηριοτήτων στην Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας.

Στην ομιλία του προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών επεσήμανε: «Τα παιδιά μας σήμερα, πέρα από την καλοσύνη και τα πολλά χαρίσματα που έχουν, είναι δυστυχώς εκκλησιαστικώς αναλφάβητα. Δεν γνωρίζουν βασικά και στοιχειώδη πράγματα της Πίστεώς μας, απομακρύνονται από την Εκκλησία και τον Χριστό, διότι οι γονείς έπαψαν να τους μιλούν για τον Χριστό.

Ας εκμεταλλευτούμε όμως την περίοδο αυτή και ας φέρουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας στην Εκκλησία. Ας εναρμονίσουμε τη ζωή των παιδιών με το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας.

Το κατηχητικό σχολείο είναι μια συντροφιά παιδιών που μαθαίνουν για τον Χριστό, μαθαίνουν πώς πρέπει να εφαρμόζουν οι χριστιανοί στην καθημερινότητά τους το Ευαγγέλιο του Χριστού, μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με τα άλλα παιδιά σε μια κοινωνία αγάπης και ενότητας».

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη Εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον φερώνυμο Ιερό Ναό χωρίου Αγίας Πελαγίας.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους ευσεβείς χριστιανούς περί των αρετών του βίου του Αγίου Λουκά, ο οποίος ανεδείχθη σε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.