Αυτά τα πικάντικα κρεατοπιτάκια σίγουρα θα σας ξετρελάνουν, και τώρα το καλοκαίρι θα γίνουν ο αγαπημένος σας …μπιρομεζές!

Έχουν κύμινο. Έχουν κάρι. Έχουν πιπέρι καγιέν, κανέλα και μπαχάρι. Κοινώς, μοσχοβολούν Ανατολή και είναι τα πιο νόστιμα κρεατοπιτάκια που θα δοκιμάσετε αυτό το Καλοκαίρι!

Για να σβήσετε την αψάδα, μπορείτε να τα συνοδέψετε με ντιπ γιαουρτιού ή απλώς με κρύα ντομάτα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα καλοκαιρινά κρεατοπιτάκια είναι:

για τα πικάντικα κρεατοπιτάκια

8 φύλλα κρούστας
80 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο)
2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
2 κ.σ. φρυγανιά
αλάτι
για το μίγμα μπαχαρικών

1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. σκόνη κάρι
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 πρέζες κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι

Επί το έργον:

Ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, να πιει τα υγρά του.
Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών και το αλάτι.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
Βουτυρώνουμε μία-μία λωρίδα καλά και την διπλώνουμε.
Αραδιάζουμε ελάχιστη γέμιση (πρέπει να είναι πολύ λεπτά, σαν πουράκια).
Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά, απλώς τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα. Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.
Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, για περίπου 20-25’, να ροδίσουν καλά.

Στο στάδιο 9 μπορούμε να τα φυλάξουμε για δύο μέρες στο ψυγείο ή για δύο μήνες στην κατάψυξη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.