ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Γυναίκες σε χωριό της Αλβανίας βαπτίστηκαν Ορθόδοξες. Είναι από τις συγκινητικές στιγμές στην Εκκλησία. Να εισέρχονται, με τη θέλησή τους, ύστερα από κατήχηση, νέα μέλη στο Σώμα του Χριστού.

Το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας αποδίδει καρπούς.

Και όλα και περισσότεροι, παιδιά, νέοι, αλλά και μεγάλοι, αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον κόσμο της χάριτος, που σε τίποτα δεν θυμίζει τον κόσμο της φθοράς και της πτώσης. Και δεν θέλουν να μείνουν έξω από την ευλογία του Θεού.

Πέντε γυναίκες στο χωριό Σβέρνιτσα της Αυλώνας βαπτίστηκαν, μετά από κατήχηση, βαπτίστηκαν Ορθόδοξες.

Και το έδειχναν τα μάτια τους ότι όλα μέσα τους «παρασύρονται» στο… πανηγύρι του Θεού.

Έγιναν πολίτες της υπέρχρονης Βασιλείας του Θεού, θα γεύονται Δώρα Τίμια, ικανά να χορτάσουν την πείνα και τη δίψα για αληθινή ζωή.

«Εκτοξεύτηκαν» σε μια άλλη πραγματικότητα, σ’ ένα χώρο άχωρο και σ’ έναν χρόνο άχρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βαπτίσεις στην Αλβανία από το 1991 μέχρι και σήμερα ανέρχονται σε χιλιάδες, ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, που δείχνει την ανοδική πορεία της Εκκλησίας της Αλβανίας και ως προς την προσέλευση καινούργιων πιστών.

Και είναι βαθύς ο πόθος κάθε ψυχής, που λούστηκε από το φως του Χριστού, να μένει για πάντα σ’ αυτή την κατάσταση της νέας εν Χριστώ ζωής. Να λευκοφορεί. Λευκή να λάμπει ως ολόλευκος κρίνος.

Αυτή είναι ελπίδα, αλλά και η προσευχή για τους νεοβαπτιζόμενους στον Αυλώνα.

Αν ο Χριστιανός γίνεται καθημερινά δοχείο του Θεού, αν αγωνίζεται να αξιοποιεί και να επαυξάνει τις θείες δωρεές, αν πασχίζει να κρατάει αμόλυντο το χιτώνα της καρδιάς του, τότε βρίσκεται σε ανοδική πορεία για την κατάκτηση της αρετής, για να πετύχει το μεγάλο προορισμό του πάνω στη γη.

Έτσι η κολυμβήθρα είναι «τάφος», όπου θάβεται το «σώμα της αμαρτίας», αλλά και «γεννήτρα», από την οποία γεννιέται ο νέος άνθρωπος.

Με αυτό τον τρόπο η ζωή γίνεται χρήσιμη. Βλέπει κανείς πόσο σύντομη και περαστική είναι. Αλλά και τη μεγάλη σπουδαιότητα και ιερότητα, που έχει.

Είναι στίβος καλλιέργειας, αλλά και πρόγευση της σωτηρίας. Είναι προθάλαμος και εισαγωγή για την αιωνιότητα, ετοιμασία-προετοιμασία σήμερα για το αύριο.

Βάπτισμα γυναικών σε χωριό στην Αλβανία

Βάπτιση σε χωριό της Αλβανίας

Βάπτιση σε χωριό της Αλβανίας Γυναίκες

Βάπτισμα γυναικών σε χωριό της Αλβανίας

Βάπτισμα γυναικών Αλβανία

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.