Απεβίωσε, την Κυριακή, ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Ο 76χρονος καθηγητής ήταν γνώστης του δύσκολου πεδίου των οικονομικών της υγείας στη χώρα μας, για το οποίο είχε καταθέσει επανειλημμένως προτάσεις, συχνά ρηξικέλευθες και πρωτοποριακές, όπως για παράδειγμα η συγχώνευση των δημόσιων νοσοκομείων ή η κατάργηση των εισφορών υγείας.

Από το 1994 ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ – μάλιστα η θητεία του στον ΟΟΣΑ ανανεώθηκε το 2019 με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, καταγόμενος από τη Βυτίνα Αρκαδίας, ήταν απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών του έτους 1963. Σπούδασε (PhD – Michigan State University) και εργάσθηκε στις ΗΠΑ κατά το διάστημα 1963 – 1974. Ήταν ιδρυτής του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας. Δίδαξε Οικονομικά και Οργάνωση της Υγείας, στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1987 ως το 2011 και διετέλεσε πρόεδρος του Α’ ΠΕΣΥΠ Αττικής (νυν ΥΠΕ) από το 2000 ως το 2003 και Υποδιοικητής του ΙΚΑ από το 1984 ως το 1987.

Εχει γράψει δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα και δέκα βιβλία (το τελευταίο το 2006 με τίτλο «Η σιωπή των θυμάτων») και αρθρογραφούσε τακτικά για θέματα υγείας και γενικότερης πολιτικής. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών με τη ΔΡΑΣΗ το 2012 και το ΠΟΤΑΜΙ το 2015.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.