Τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού. Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα αρχίζει από τις 10 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 11 το βράδυ».

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε για το θέμα από τους δημοσιογράφους αναφορικά τον τρόπο που θα τηρηθούν οι αποστάσεις στους ναούς, ανέφερε: «τα μέτρα θα εξειδικευτούν τις επόμενες μέρες με υπουργικές αποφάσεις και περεταίρω δηλώσεις».

Σε ερώτημα για το τι θα γίνει σε περίπτωση που ιερείς τελέσουν στις 12 το βράδυ την ακολουθία της Αναστάσεως, απάντησε πως «τα ωράρια των λειτουργιών, προφανώς κοντά σε αυτά που ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, θα ανακοινωθούν επίσης τις επόμενες μέρες και θα είναι πάντως πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.