Την δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου πως η ομοφυλοφιλία είναι αμάρτημα κλήθηκε να σχολιάσει σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
«Προφανώς δεν είναι αμάρτημα και είναι λυπηρό να ακούγονται αυτές οι διατυπώσεις, που νομίζω δεν εκπροσωπούν ούτε τους πιστούς ούτε την Εκκλησία συνολικά, είναι μειοψηφικές και μας βρίσκουνε σθεναρά απέναντι» – δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.
Στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Το να προσβάλλεις συλλήβδην έναν συμπολίτη σου για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή την οποιαδήποτε επιλογή του ή τον οποιοδήποτε άλλο λόγο νομίζω ότι δεν έχει να κάνει ούτε με την πίστη μας, ουτε με αυτό το οποίο εκφράζει, ούτε αυτό το οποίο πρεσβεύει».
«Έχουμε απαντήσει πάρα πολλές φορές ότι έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θέλουμε να το εφαρμόσουμε. Υπάρχει διακριτός ρόλος, προφανώς, της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας, με απόλυτο σεβασμό στην Εκκλησία, στην πίστη μας και προφανώς ακούγοντας πάντα τις απόψεις της, όταν στην συντριπτική πλειοψηφία διατυπώνονται με έναν ευπροσήγορο τρόπο και όχι όπως η μειοψηφική περίπτωση που επικαλεστήκατε. Όμως το ‘χουμε πει πάρα πολλές φορές υπάρχει η εκτελεστική εξουσία, η οποία εισηγείται και η νομοθετική εξουσία στο Κοινοβούλιο, η οποία ψηφίζει τους νόμους του κράτους και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει» – υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Μαρινάκης.



































