Σήμερα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας από τον εχθρό με έναν γενναίο εθνικό αγώνα, να αποδείξουμε τη δύναμη της ενότητάς μας και το αήττητο του πνεύματος”.Στο μοναστήρι του Αγίου Gayane, ο Ανώτατος Πατριάρχης των Αρμενίων Καρεκίν ΙΙ, όπου χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία μίλησε “για τη σταθερότητα της πατρίδας, της Αρμενίας και της ειρήνης του κόσμου του Artsakh”.

“Αγωνιζόμαστε ξανά για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του κόσμου του Artsakh, την ειρηνική και δημιουργική ζωή, την υπεράσπιση των ιερών αξιών μας αυτές τις μέρες, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας. Το δικαίωμα να ζούμε ανεξάρτητα και ελεύθερα είναι ένα Θείο δώρο, αδιαμφισβήτητο και απαραβίαστο. Οι πολίτες μας είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν αυτό το δικαίωμα. Όπως συμβαίνει συχνά στην ιστορία μας, σήμερα το έθνος μας δεν έχει άλλη αρμενική εναλλακτική λύση, παρά να υπερασπίζεται τη ζωή και την ελευθερία του με αξιοπρέπεια μέσω ένοπλης αντιπαράθεσης. Εμείς, από κοινού με το λαο μας, καταδικάζουμε έντονα τις εχθροπραξίες που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Δημοκρατίας του Artsakh, καθώς και τις καταπατήσεις στα σύνορα της Αρμενίας.

Οι εχθροπραξίες του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες διεξάγονται με την άνευ όρων υποστήριξη της Τουρκίας, σταματούν στο ακλόνητο πνεύμα, και το θάρρος των γενναίων στρατιωτών μας του αρμενικού στρατού. Δικαίως ο Κύριος είναι ο βοηθός μας και η σωτηρία μας. Η αλήθεια και η δικαιοσύνη είναι στο πλευρό μας, Με τη βοήθεια του Θεού και με την ενότητα όλων των Αρμενίων, θα στεφθεί το ιερό έργο της υπεράσπισης της πατρίδας μας με νίκη ξανά. Παίρνουμε έμπνευση από το πατριωτικό, νικηφόρο πνεύμα, με το οποίο τα παιδιά του λαού μας βιάζονται να ενταχθούν στις τάξεις των υπερασπιστών της πατρίδας, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια μη αναστρέψιμη νίκη.

Σήμερα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας από τον εχθρό με έναν γενναίο εθνικό αγώνα, να αποδείξουμε τη δύναμη της ενότητάς μας και το αήττητο του πνεύματος. Οι ηρωικοί μας αγώνες, καταγεγραμμένοι στις ένδοξες σελίδες της αρμενικής ιστορίας, έχουν αποδείξει ότι η εθνική ενότητα φέρνει νίκες, ξεκαθαρίζοντας τους λαμπρούς ορίζοντες του μέλλοντός μας” ανέφερε και κατέληξε ζητώντας ‘να διατηρήσουμε ισχυρό το πνεύμα του πατριωτισμού, να ενώσουμε όλες τις εθνικές μας δυνατότητες για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να αποτρέψουμε την παραβίαση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας, των εθνικών μας δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν σε υψηλό τίμημα”.

Σημείωσε πως έχει στείλει μηνύματα στους αρχηγούς κρατών, στους ηγέτες των αδελφών Εκκλησιών, στους κληρικούς και στους ηγέτες διαφόρων εκκλησιαστικών οργανώσεων και τέλος τόνισε πως “οι ανθρώπινες ζωές είναι ιερές και θεϊκές, και η προσβολή τους είναι αθεϊσμός”.

Κάλεσε δε όσους παρευρέθηκαν να προσευχηθούν ξανά στον Θεό “για την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας, για τη νίκη του Αρμενικού στρατού, για την ασφαλή ζωή και την ευημερία του λαού μας, για την ειρήνη και την ηρεμία των ψυχών των ηρωικών παιδιών μας που πέθαναν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα”.

Στο μεταξύ για την υποστήριξη του Artsakh ο Πατριάρχης απέστειλε έκκληση προς τις επισκοπές και τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο να οργανώσουν δωρεές για να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια για το μέτωπο των εχθροπραξιών και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα All for Artsakh.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.