Η ενθρόνιση έγινε στο Καθεδρικό Ναό του Σεράγεβο στις 3 Σεπτεμβρίου 2017. Χοροστάτησε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας

Η απόφαση της εκλογής του Μητροπολίτη Χρυσόστομου ως Μητροπολίτης Dabar-Βοσνίας διαβάστηκε από τον Μητροπολίτη Porfirije του Ζάγκρεμπ-Λιουμπλιάνας.  Η Αυτού Αγιότητα εισήγαγε τον Μητροπολίτης Χρυσόστομο της Dabar-Βοσνίας στο θρόνο της Μητροπόλεως, η οποία μαζί με μερικές σερβικές επαρχίες σύντομα θα σηματοδοτήσει οκτώ αιώνες της μακράς ιστορίας.

Η επίσημη τελετή της ενθρόνισης παρέστησαν ο κ Βαλεντίν Ίνζκο – Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κ Μλάντεν Ιβάνιτς, της Σερβίας μέλος στο Συμβούλιο της Β-Ε. Η Κα Nela Kuburovic, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Σερβίας. Ο κ Nedeljko Cubrilovic, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σέρπσκα. Ο κ Νέντιο Trninic, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Δημοκρατίας της Σέρπσκα. Ο κ Mileta Ραντόγιεβιτς, PhD, – Διευθυντής του Γραφείου Συνεργασίας με τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές κοινότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Σερβίας. Ο κ Μίρκο Σάροβιτς, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της κυβέρνησης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Ο κ Dragan Νταβίντοβιτς, Διευθυντής του Secretariate για Πίστη στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σέρπσκα. Η κα Αμέλα Dautbegovic από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Πολιτικής, Misplaced Ατόμων και Προσφύγων του καντονιού του Σαράγεβο. Ο κ Petar Ivancov, ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Β-Ε.

Ο κ Stanimir Βουκίτσεβιτς, Πρέσβης της Σερβίας στην Β-Ε? επικεφαλής των σερβικών δήμων και δημάρχων, πολλοί άνθρωποι από το κοινό και πολιτιστική ζωή της Δημοκρατίας της Σέρπσκα.

Οι εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με τον Καρδινάλιο Βίνκο Πούλιτς, οι εκπρόσωποι των Reis-ουλεμάδες, Μουφτής της Μόσταρ ΕΤΑ. Ντέντοβιτς και εκπρόσωπος της Εβραϊκής Κοινότητας κ Jakub Finci συμμετείχαν, επίσης, σε αυτή την επίσημη εκδήλωση.

Πατριαρχείο Σερβίας: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Πατριαρχείο Σερβίας: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Πατριαρχείο Σερβίας: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Πατριαρχείο Σερβίας: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Πατριαρχείο Σερβίας: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Πατριαρχείο Σερβίας: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Πατριαρχείο Σερβίας: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Πατριαρχείο Σερβίας: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Πατριαρχείο Σερβίας: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.