ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ ΛΟΥΚΑ Live: Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΔ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της ΙΔ Κυριακής Λουκά με τη θεραπεία του τυφλού ζητιάνου στην Ιεριχώ - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023. Ο Προφήτης Σοφονίας. Ο Άγιος Αγγελής ο Νεομάρτυρας ο γιατρός από το Άργος και στην Χίο αθλήσαντος. Ο Άγιος Αγάπιος ο Μάρτυρας. Η θεραπεία του τυφλού ζητιάνου στην Ιεριχώ από τον Ιησού. Κυριακή ΙΔ Λουκά. Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Το μεγάλο θέμα της προσευχής και μάλιστα της θερμής και επίμονης προσευχής μας παρουσιάζει το Ευαγγέλιο Κυριακής ΙΔ Λουκά.

Κόσμος πολύς ακολουθούσε τον Κύριο που ήδη πλησίαζε έξω από την Ιεριχώ. Καθώς προχωρούσε όλος αυτός ο λαός, ένας τυφλός ζητιάνος, που καθόταν στην άκρη του δρόμου, άκουσε τον θόρυβο, ρώτησε τί συμβαίνει και όταν έμαθε ότι θα περνούσε από εκεί ο Χριστός, άρχισε να φωνάζει δυνατά:

«Ιησού, ένδοξε απόγονε του Δαβίδ, σπλαχνίσου με, ελέησέ με»!

Τότε αυτοί που προπορεύονταν, «ἐπετίμων αὐτῷ ἵνα σιωπήσῃ». Με τόνο αυστηρό του έλεγαν να σωπάσει, διότι νόμιζαν ότι με τις φωνές του θα ενοχλούνταν ο Κύριος. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν εχθροί του Χριστού αλλά ακόλουθοί Του, από λανθασμένη εκτίμηση των πραγμάτων στέκονταν εμπόδιο στο να γνωρίσει μιά ψυχή το φώς του Χριστού.

Σε άλλη παρόμοια περίπτωση οι μαθητές του Χριστού είχαν εμποδίσει αυτούς που έφερναν τα παιδιά στο Χριστό για να τα ευλογήσει, επειδή νόμιζαν ότι δεν ήταν σωστό να απασχολούν τον Κύριο με μικρά παιδιά.

Διαβάστε αναλυτικά την ερμηνεία ευαγγελίου Κυριακής με τη θεραπεία του τυφλού από τον Ιησού.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων της Κυριακής ΙΔ Λουκά με τη θεραπεία του τυφλού ζητιάνου στην Ιεριχώ και τα εγκαίνια της Αγίας Τράπεζας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2023 07.00 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Νικόλαο Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Όρθρο, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου & Πύλης κ. Χρυσοστόμου της Κυριακής ΙΔ Λουκά, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 07.00 το πρωί.

Εγκαίνια Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου σας καλούμε στα Εγκαίνια του υπέρλαμπρου Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Πύλη Τρικάλων.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου η Υποδοχή του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου τα Εγκαίνια και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου & Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Διαβάστε αναλυτικά για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.