Με τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Ελβετίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Yves Rossier πραγματοποίησε συνάντηση στις 20 Μαρτίου 2018 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ Κύριλλος.

Στη συνάντηση παρέστη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Μπουλέκοφ.

Προσφωνώντας τον προσκεκλημένο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε: «Τρέφω ιδιαίτερα αισθήματα για την Ελβετία, διότι έμεινα εκεί μερικά χρόνια ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Είχα τη δυνατότητα να ταξιδεύω μέσα στην Ελβετία και να γνωρίσω από κοντά τη ζωή του λαού σας».

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης κατέθεσε τις προσωπικές του αναμνήσεις από τους ανθρώπους, τους οποίους γνώρισε εκείνα τα χρόνια. «Από τότε έχω αρκετούς φίλους στη χώρα σας», ανέφερε ο κ. Κύριλλος.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕΣ με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στη Ρωσία

Με το νέο Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Ιχάμπ Νασρ είχε συνάντηση στις 20 Μαρτίου 2018 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση, η οποία φιλοξενήθηκε στα Γραφεία του Τμήματος, επίσης παρέστησαν ο Α’ Γραμματέας της Πρεσβείας της Αιγύπτου στη Ρωσία κ. Οσμάν Μαγκντί και ο Διάκονος Ανδρέας Τιτούσκιν, στέλεχος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ επί Υποθέσεων Εξωτερικού.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας καλωσόρισε θερμώς τον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Αιγύτου στη Μόσχα στο χώρο του παλαιότερου Συνοδικού Ιδρύματος με αρμοδιότητα τις εξωτερικές επαφές της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ πληροφόρησε τον συνομιλητή για την καρποφόρα συνεργασία και τα με επιτυχία υλοποιούμενα από τη Ρωσική Εκκλησία από κοινού με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλεξανδρείας, την Κοπτική Εκκλησία και τις μουσουλμανικές κοινότητες της Αιγύπτου προγράμματα.

Από την πλευρά του ο κ. Ιχάμπ Νασρ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιλαρίωνα για τη συνάντηση και ακόμη κατέθεσε τις αναμνήσεις από την προυπηρεσία του στη Μόσχα από τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής της Αιγυπτιακής διπλωματικής αποστολής στα μέσα της δεκαετίας των 2000.

Κατά τη διάρκεια της περαιτέρου συνομιλίας τα μέρη συνεζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και εξέφρασαν την προθυμία για διμερή συνεργασία.

Ἐν κατακλείδι ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας προσέφερε ενθύμιο στον υψηλό προσκεκλημένο και του ευχήθηκε να τον στηρίζει ο Θεός στο έργο του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.