Όπως μας πληροφορεί το Πατριαρχείο:

Τα δώρα από τη Ρωσία έλαβαν οι μαθητές των κυριακάτικων σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Λατάκιας του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Κατόπιν αιτήματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και με τη συνδρομή του Κέντρου συμφιλιώσεως των αντιμαχόμενων πλευρών οι εκπρόσωποι του Πανρωσικού Κοινωνικού Συνδέσμου Παλαιμάχων «Μαχητική Αδελφότητα» προμήθευσαν στα δυόμιση χιλιάδες παιδιά της Συρίας, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα αρχών του Ορθόδοξου χριστιανισμού, όσα είναι απαραίτητα για τα μαθήματα καθώς και τα παιχνίδια από τη Ρωσία. Στην ανθρωπιστική δράση συμμετείχε ο στρατιωτικός Ιερέας Μιχαήλ Φράντσεφ.

Σύντομα στα κυριακάτικα σχολεία Μόσχας θα πραγματοποιηθεί η συλλογή βοήθειας για τα κυριακάτικα σχολεία των συριακών πόλεων, πληγέντων από τον πόλεμο. Κατά τη συριακή σύγκρουση έχουν καταστραφεί και συληθεί πολλοί Ναοί, χιλιάδες χριστιανοί εγκατέλειψαν τις πόλεις, οι οποίες είχαν καταλάβει οι τρομοκράτες.

Ο Μητροπολίτης Λατάκιας Ιωάννης ευχαρίστησε τη Ρωσική Εκκλησία για τη βοήθεια και την υποστήριξη στη χαλεπή για τη Συρία εποχή, προσφέροντας στους προσκεκλημένους μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Ακόμη έδωσε την άδεια και την ευλογία στους Ρωσόφωνους κατοίκους της Λατάκιας να τελούνται οι θείες ακολουθίες στη μητρική τους γλώσσα, τις οποίες θα τελούν οι στρατιωτικοί Ιερείς από αεροπορική βάση Χμεϊμίμ.

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Μαθητές της Συρίας έλαβαν δώρα από Ρωσία

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.