Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη:

Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στο φερώνυμο παρεκκλήσιο στην πόλη της Καλαμπάκας, επί τη εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Του Εσπερινού προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Δημητρίου.

Τόνισε την ανδρεία του Αγίου ο οποίος τόλμησε να ομολογήσει την πίστη του στον Ιησού Χριστού.και παραλλήλισε την εποχή που έζησε ο Άγιος με τη σημερινή εποχή, λέγοντας πως και εμείς σήμερα πρέπει να ομολογούμε την πίστη μας και να αντιδρούμε στις διαστροφικές αποφάσεις που τις κάνει νόμους το σημερινό κράτος όπως αυτός περί της αλλαγής φύλλου, ονομάζοντας τους υποστηρικτές του ως προοδευτικούς και όλους τους αντίθετους ως σκοταδιστές.

Ζούμε σε χρόνια ομολογίας και μαρτυρίας και η ζωή μας πρέπει να είναι παραδειγματική προς τα παιδιά μας επειδή αργότερα θα είμαστε αναπολόγητοι μπροστά στην καταστροφή τους.

Προέτρεψε τους πιστούς σε μαρτυρία πίστεως και αξιών όπως έκανε ο Άγιος Δημήτριος, ενώ κλέινοντας μετέφερε τους χαιρετισμούς τις ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου ο οποίος αναμένει με χαρά να συναντηθεί με το λαό της Καλαμπάκας και προέτρεψε τους πιστούς να τον αγκαλιάσουν να τον υποδεχτούν με αγάπη και να τον στηρίξουν με όλη τους την καρδιά στο ποιμαντικό του έργο.

Μητρόπολη Μετεώρων: Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου Μητρόπολη Μετεώρων: Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου Μητρόπολη Μετεώρων: Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου Μητρόπολη Μετεώρων: Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου Μητρόπολη Μετεώρων: Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου Μητρόπολη Μετεώρων: Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου Μητρόπολη Μετεώρων: Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.