Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε σήμερα τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Πάντων των εν Αφρική Αγίων που χτίζεται έξω από την Κανάνγκα με την γενναία αναδοχή του εν Πάτραις Ιεραποστολικού Συλλόγου Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ.

Ο Μακαριώτατος χάρηκε πολύ με την πρόοδο των εργασιών, ευλόγησε τον μηχανικό του Ναού και τους εργάτες και ευχαρίστησε πρωτίστως τον Ιεραποστολικό Σύλλογο Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ αλλά και τον Αρχιτέκτονα Αγιορείτη Ιερομόναχο π. Θεολόγο.

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον νεόδμητο Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας έξω της πόλεως Κανάνγκας τον οποίον έχτισαν οι ενορίτες της ενορίας Αναλήψεως του Κυρίου Ραφήνας.

Ο Ναός αυτός εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Κανάνγκας κ. Χαρίτωνα με την παρουσία πολλών Ιερέων και ενοριτών της ενορίας.

Η ίδια ενορία έχει αναλάβει και την ανοικοδόμηση του σχολείου στον αύλειο χώρο.

Οι πιστοί υποδέχθηκαν θερμά, με τραγούδια και χορούς τον Πατριάρχη και του πρόσφεραν δώρα.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του για την οργανωμένη αυτή ενορία και απηύθυνε λόγους πνευματικούς και αγάπης στο πλήθος των ανθρώπων. Σήμερα ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κινσάσα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.