Θ' ακολουθήσει ιερά αγρυπνία και το πρωί της Τρίτης η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία.

Με τον πολυαρχιερατικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις τιμώντας τη μνήμη του Αγίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις γίνονται με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας.

Στον πολυαρχιερατικό εσπερινό τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 το απόγευμα χοροστατεί και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Ακόμα μεταξύ των ιεραρχών που βρίσκονται στην Πάτρα είναι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, κ.α.

Το γενικό πρόσταγμα του εορτασμού έχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο. Θ’ ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία και το πρωί της Τρίτης 30/11 η πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία, η Θεία Δοξολογία και η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου.

Με κάθε λαμπρότητα και με αυστηρά μέτρα, η Πάτρα γιορτάζει τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Απόστολο Ανδρέα.

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, οι καμπάνες δε σταματούν να χτυπούν χαρμόσυνα, με τους πιστούς να προσέρχονται το απόγευμα της Δευτέρας για τον πολυαρχιερατικό Μέγα Εσπερινό, παραμονή της μεγάλης γιορτής.

Πλήθος κόσμου φτάνει στην εκκλησία και περιμένει υπομονετικά στην ουρά, τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Η είσοδος στον ναό γίνεται από μία καθορισμένη πόρτα, το ίδιο και η έξοδος. Μέσα στην εκκλησία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ για την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού ή rapid test.

Την Τρίτη, ανήμερα της μεγάλης εορτής, η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 07.00 το πρωί, ενώ περίπου στις 11.30 θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτανεία, επί της οδού Αγίου Ανδρέου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.