ΠΑΣΧΑ ΠΟΤΕ ΠΕΦΤΕΙ: Μπήκε σήμερα αισίως η Πρωτοχρονιά. Καιρός να δούμε τις επίσημες αργίες 2019 και πότε πέφτει το Πάσχα. τα Θεοφάνεια- όπως σίγουρα θα έχετε ήδη τσεκάρει στο ημερολόγιο σας- πέφτουν Κυριακή και έτσι αυτή θα είναι η πρώτη «χαμένη» αργία της νέας χρονιάς. Η Καθαρά Δευτέρα – που είναι κινητή εορτή και προσφέρει ένα ευχάριστο τριήμερο- είναι στις 11 Μαρτίου.

Για το Πάσχα οι ημέρες της αργίας είναι δεδομένες, οπότε δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Ενημερωτικά πάντως φέτος η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 28 Απριλίου.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως μόλις τρεις ημέρες μετά, την Τετάρτη μετά το Πάσχα είναι ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Και όσο και αν το σύνθημα είναι πως η Πρωτομαγιά «δεν είναι αργία είναι απεργία» σίγουρα αρκετοί θα μπουν στο πειρασμό να επιμηκύνουν το διάστημα μακριά από τη δουλειά.

Για όσους δεν εργάζονται και την Δευτέρα του Πάσχα με μια μόνο ημέρα άδειας οι ημέρες εκτός εργασίας φτάνουν τις πέντε (πάντα υπό την προϋπόθεση της 5θημερης εργασίας).

Με μια ημέρα άδεια, στις 30 Απριλίου μπορείτε να καθίστε συνολικά πέντε ημέρες και με τρεις ημέρες άδειας μπορείτε να μείνετε μακριά από τη δουλειά για συνολικά εννέα ημέρες.

Επίσημες αργίες.

Και καλά θα κάνετε να την πάρετε αυτή την άδεια γιατί η επόμενη αργία είναι το Αγίου Πνεύματος που πέφτει μεν πάντα Δευτέρα, αλλά φέτος αργεί κάπως αφού είναι στις 17 Ιουνίου.

Ένα καλό τετραήμερο, με μόλις μία ημέρα άδεια, προσφέρει και η Κοίμησης της Θεοτόκου για όσους δεν είναι ήδη σε καλοκαιρινές διακοπές. Φέτος πέφτει Πέμπτη και με μία μόλις ημέρα άδεια, την Παρασκευή, κάθεστε τέσσερις συνεχόμενες ημέρες.

Η επόμενη αργία πέφτει όπως πάντα πολύ μακριά. Τα καλά νέα όμως είναι πως η 28η Οκτωβρίου 2019 είναι Δευτέρα και έτσι προσφέρει ένα ακόμη «καθαρό» τριήμερο χωρίς να χρεώσετε καμία ημέρα άδειας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.