Παρουσιάστηκε το βιβλίο-λεύκωμα «Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης» του Δημήτρη Σωτηρόπουλου, το απόγευμα της Δευτέρας στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.

Παρουσιάστηκε το βιβλίο-λεύκωμα «Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης»

Στο βιβλίο επιχειρείται η καταγραφή των Ιερών Προσκυνημάτων της αγιοτόκου Μακεδονίας και της ακριτικής Θράκης. Εκεί, όπου αιώνες τώρα χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας, μέσα στα ιστορικά Ιερά Σεβάσματα που ακτινοβολούν παντού το φως της παράδοσης, της κατάνυξης και της μοναστικής ησυχίας. Ένα έργο, μέσα από το οποίο παρελαύνει η ιστορία των μοναστηριών και η προσφορά τους, τόσο στην εθνική, θρησκευτική αλλά και πολιτιστική ζωή της Ελλάδος.

Παρουσιάση λευκώματος «Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης»

Το βιβλίο προλόγισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά και ο διευθυντής του θρακιώτικου περιοδικού «Ενδοχώρα» κ. Γιάννης Κουριαννίδης.

Παρουσιάση βιβλίου Κίτρους

Τέλος, την περιηγητική του εμπειρία κατέθεσε ο συγγραφέας και εκδότης του βιβλίου Δημήτρης Σωτηρόπουλος ο οποίος τόνισε:

Είναι ίσως δύσκολο να προσπαθείς με λόγια, να περιγράψεις τα συναισθήματα που βιώνει κανείς σε τούτη την ανεπανάληπτη περιπλάνηση. Ίσως ούτε οι εκατοντάδες φωτογραφίες, μαζί με τα κατατοπιστικά κείμενα, τους χάρτες και την πληθώρα πληροφοριών, να είναι αρκετά για να γνωρίσει κανείς τα 60 Ιερά Προσκυνήματα που περιλαμβάνονται σε αυτή την έκδοση. Ελπίζω, όμως, πως θα δώσουν μια πρώτη εικόνα σε όσους θέλουν να τα επισκεφθούν.

Ανάμεσα στο εκλεκτό ακροατήριο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και Φορέων, όπως η Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Ροδή Ελευθεριάδου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας-Πέλλας-Ημαθίας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κ. Γρηγόρης Μιτσοκάπας, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και συλλόγων.

Το συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο αρχισυντάκτης του ενθέτου «ΤΑΞΙΔΙΑ» της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και υπεύθυνος ύλης της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας «ΟmorfaΤaxidia.gr» κ. Σάκης Παπαδόπουλος.

Παρουσιάση βιβλίου «Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης»

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.