Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου. Θα προηγηθεί η τελετή της διαβεβαίωσης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας. Το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr “κλείδωσε” για τις 5 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ. Ευγένιο.

Όσον αφορά στις παρουσίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενημέρωσε ότι θα τον εκπροσωπήσουν δύο Μητροπολίτες, ενώ θα υπάρχει εκπροσώπηση και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδας. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με τον Επίσκοπο Κνωσού Πρόδρομου κ. Ξενάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, έκανε έκκληση στον κόσμο να αποφύγει να συμμετάσχει στο τελετουργικό, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Άλλωστε, όπως είπε, ο νέος Αρχιεπίσκοπος, θα ιερουργήσει την επομένη, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στην πρώτη του συνοδική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου αμέσως μετά θα δεχτεί το ποίμνιο για ευχές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.