ΠΑΡΟΣ ΝΕΑ: «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου» ζητωκραύγαζαν ενθουσιωδώς οι Ιουδαίοι κρατώντας βάγια όταν υποδέχονταν τον Κύριό μας «καθήμενον επί πώλου όνου» στα Ιεροσόλυμα.

Τη χαρμόσυνη και ελπιδοφόρα αυτή μέρα της Χριστιανοσύνης, την Κυριακή των Βαΐων, τιμά η Εκκλησία μας με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και εξέχουσα υμνολογία, σε ανάμνηση κατά τη χριστιανική μας παράδοση, της θριαμβευτικής έλευσης του Θεανθρώπου στην Ιερουσαλήμ πριν την έναρξη της Εβδομάδας των Παθών.

Στην Πάρο, στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η Κυριακή των Βαΐων τιμάται περίλαμπρα. Το ιερό κόσμημα του νησιού, από το Σάββατο ήδη του Λαζάρου, στολίζεται μοναδικά. Βάγια, δηλαδή φύλλα δάφνης, τον κοσμούν σε περίτεχνες συνθέσεις αλλά και χειροτεχνημένα κομψοτεχνήματα σε σχήμα σταυρού.

Εντυπωσιακότατος είναι ο στολισμός ο οποίος υποβάλλει με την λαμπρότητά του τον γιορτινό τόνο της ημέρας κατά την οποία οι πιστοί θα συρρεύσουν στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία, στο τέλος των οποίων θα μοιραστούν βάγια που θα έχουν ευλογηθεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.