ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, απασχόλησε εκτενώς τον ξένο Τύπο, καθώς η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ζευγαριών του ιδίου φύλου.

Το γεγονός σχολίασε και η Εκκλησία της Ρωσίας. Τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας φιλοξένησαν δηλώσεις εκπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας,οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα.

Ο αρχιερέας Ιγκόρ Γιακμτσούκ, αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (DECR) του Πατριαρχείου Μόσχας χαρακτήρισε “τραγικό το γεγονός της νομιμοποίησης του γάμου ομοφύλων στην Ελλάδα”σχολιάζοντας πως – σύμφωνα με τον ίδιο – “η Ελληνική Εκκλησία, με το κρατικό της καθεστώς, δεν μπόρεσε να εδραιώσει το ποίμνιό της «για να αποτρέψει αυτή την αποδεικτική παραβίαση των παραδοσιακών ηθικών θεμελίων», αναφέρει στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Ο Ιγκόρ Γιακμτσούκ πρόσθεσε ότι σημάδια πνευματικής υποβάθμισης στην Ελλάδα εμφανίστηκαν αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν δημιουργήθηκε η σχισματική λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Το 2018, πολλοί Έλληνες ιεράρχες και κληρικοί «για στενούς εθνικιστικούς λόγους έκλεισαν τα μάτια στην καταπάτηση των εκκλησιαστικών κανόνων από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στη συνέχεια αναγνώρισαν και έκαναν εκκλησιαστική κοινωνία με πρόσωπα που βλάσφημα παρίσταναν τους επισκόπους, αλλά ποτέ δεν ήταν τέτοιοι», είπε ο Γιακμτσούκ.

“Κατόπιν, με διάφορα τραβηγμένα προσχήματα, η Ελληνική Εκκλησία άρχισε να διώκει αυτούς που υπερασπίζονταν την κανονική αλήθεια.

Τώρα είναι πολύ φυσικό οι Ορθόδοξοι στην Ελλάδα να έχουν βρεθεί ανίσχυροι απέναντι στις άθεες δυνάμεις του κόσμου”, κατέληξε ο Γιακιμτσούκ.

Το άρθρο καταλήγει : “να θυμίσουμε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που νομιμοποιεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία παιδιών από αυτά, και έτσι η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που επέτρεψε αυτόν τον νόμο”.

«Πράξη πνευματικής αυτοκαταστροφής»
Από την πλευρά του ο Βαχτάνγκ Κιψίτζε, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία 24» τόνισε πως ο νόμος για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών, τον οποίο ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, έρχεται σε αντίθεση με τη Χριστιανική ιδέα της οικογένειας.

Ο Κιψίτζε ανέφερε πως «αυτό το είδος νομοθετικής αλλαγής είναι εντελώς αντίθετο με τη Χριστιανική αντίληψη της οικογένειας» και επισήμανε ότι οι πολιτικοί πήραν μια απόφαση που «κατά τη γνώμη μου, είναι αντίθετη με την πλειοψηφία των Ελλήνων πιστών και σίγουρα θα έχει καταστροφικό αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία και θα συμβάλει στην περαιτέρω εξάλειψη των παραδοσιακών ιδεών για την οικογένεια».

Ακόμη ανέφερε ότι παρόμοια «ολοκληρωτική πίεση» ασκείται σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία «αναγκάζονται να αποδεχθούν αυτή την ιδεολογία».

Ολόκληρος ο Χριστιανικός πολιτισμός, συμπεριλαμβανομένων όλων των Εκκλησιών, βασίζεται στην παραδοσιακή ιδέα της οικογένειας,τόνισε ο Κιψίτζε

«Το κράτος που νομιμοποιεί τις ομόφυλες ενώσεις αναμφίβολα θέτει τον στρατηγικό στόχο της καταστροφής της ίδιας της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν μπορεί να οικοδομηθεί στην ιδεολογία ΛΟΑΤ+, επειδή η ιδεολογία ΛΟΑΤ+ και η Εκκλησία είναι ασύμβατες. Οι Εκκλησίες που αναγνωρίζουν την ιδεολογία ΛΟΑΤ+, ευλογούν τους γάμους, μετατρέπονται από Εκκλησίες σε οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων», υπογράμμισε ο Κιψίτζε.

Ανοησίες ο γεωστρατηγικός ανταγωνισμός με τη Ρωσία
Επίσης χαρακτήρισε «πλήρη ανοησία» τη δήλωση υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφορικά με τη σημασία της ψήφισης του νόμου για τον «γεωστρατηγικό ανταγωνισμό» με τη Ρωσία.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης είχε αναφέρει σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχει και γεωστρατηγική σημασία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «ακόμα και αυτό έχει τη σημασία του μέσα στον γεωστρατηγικό ανταγωνισμό της Δύσης από τη μια, που δέχεται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και είναι μια ανοιχτή φιλελεύθερη κοινωνία και μιας Ρωσίας η οποία έχει μετά φανατισμού πολεμήσει αυτά τα ζητήματα και μέσω των συστημάτων της, πατριαρχείο Μόσχας για παράδειγμα, σε αντιπαράθεση με μια πιο νεοφιλελεύθερη ανάγνωση της Ορθοδοξίας».

«Νομίζω ότι αυτό είναι πλήρης ανοησία. Δεν υπάρχει καμία γεωστρατηγική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ. Είναι γεγονός ότι αυτοί οι πολιτικοί ζουν σε κάποιο είδος πολιτικού φάσματος που υπάρχει στη φαντασία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι τέτοιες αποφάσεις στερούν το μέλλον από την Ελληνική κοινωνία, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «πράξη πνευματικής αυτοκαταστροφής».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.