«Γιατροσόφια» πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως πληροφορείται ο «Φ». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μόρφου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο φάρμακο το οποίο εισηγήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να χρησιμοποιηθεί ευρέως, αλλά ο Πρόεδρος του απάντησε, πως η Κυβέρνηση στηρίζεται στη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή αλλά και στις συστάσεις και υποδείξεις κορυφαίων γιατρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν υποβληθεί πρόταση από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, θα εξεταστεί, πρόσθεσε.

Όπως έγραψε και χθες ο «Φ», ο Μόρφου Νεόφυτος δεν επρόκειτο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε θέμα ενώπιον της Συνόδου, κάτι το οποίο αποδείχτηκε και στην πράξη. Το θέμα ήγειρε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και μάλιστα εμμέσως. Συγκεκριμένα, στην αρχή της συνεδρίας διαβάστηκαν τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίας προκειμένου να εγκριθούν και στο σημείο που γινόταν αναφορά σε δέσμευση των Συνοδικών να μην προβαίνουν σε δηλώσεις, ο Μακαριότατος άδραξε την ευκαιρία να αναφέρει πως η απόφαση δεν τηρήθηκε. Η δέσμευση να μην γίνονται δηλώσεις και ειδικά εναντίον των εμβολίων επαναλήφθηκε, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Μητροπολίτης Μόρφου. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν σεβάστηκε ούτε την προηγούμενη φορά την απόφαση, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο γύρο δηλώσεων. Έκκληση να αποφευχθούν δηλώσεις ειδικά εναντίον του εμβολιασμού απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από όσα άκουσε. Πάντως, απαντώντας σε σχόλιο το οποίο έφερε τον Μόρφου Νεόφυτο να συμφωνεί με τις υποδείξεις του, ο Πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει αναφέροντας πως αυτό που ήθελε ο ίδιος να πει είναι ότι θεωρεί πως δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις οι οποίες θα αντίκεινται στην επιστήμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητροπολίτης Μόρφου: Δημοσίως θα σιωπούμε
Πρόεδρος για Μόρφου: Δεν τίθεται θέμα δίωξης (βίντεο)
Μετά το πέρας της συνεδρίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως έκανε «έκκληση να υπάρξει μια εναρμόνιση όσον αφορά τις πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας με κάποιες θέσεις που εκφράζονται».

«Θέλω να ελπίζω», είπε, «ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον προβλήματα με δηλώσεις που ενδεχόμενα να ενθαρρύνουν μια μερίδα πολιτών που αντιτίθενται στον εμβολιασμό».

Ερωτηθείς κατά πόσον έκανε ιδιαίτερη νύξη προς τον Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτο, ο οποίος αντιτίθεται στον εμβολιασμό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έγινε ένας πάρα πολύ σωστός και εποικοδομητικός διάλογος και με τον Άγιο Μόρφου.

Σε ερώτηση αν εγείρεται θέμα εμπλοκής του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα δίωξης οποιουδήποτε έχει αντίθετη άποψη».

«Μιλούμε για εθελοντική ενθάρρυνση στον εμβολιασμό και όχι υποχρεωτική και μένω ικανοποιημένος από τα όσα διαμείφθηκαν», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφέρεται πως η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να κλείσει το γραφείο που διατηρούσε στις Βρυξέλλες για προβολή του Κυπριακού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.