ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ : Έτσι, με λίγα κλικ και μέσα σε ελάχιστα λεπτά αποφεύγεται μια άσκοπη ταλαιπωρία και ολοκληρώνεται με επιτυχία η δήλωση της ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Στο διαδικαστικό κομμάτι, για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία της ανάρτησης είναι απαραίτητο πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να επισκεφθούν το σύνδεσμό: http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx όπου:

• Θα δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος με τις καταχωρισμένες πληροφορίες που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους

• Θα ελέγξουν την ορθότητά τους

• Εάν συμφωνούν, δεν κάνουν καμία ενέργεια, αφού η καταγραφή είναι σωστή.

• Εφόσον δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα εντός δύο μηνών από την έναρξη της ανάρτησης (και τεσσάρων εάν είστε κάτοικος εξωτερικού) να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr, ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ανάδοχου σχήματος, η ανάρτηση αφορά 542.988 φυσικά και 8.002 νομικά πρόσωπα, με το πλήθος των ακινήτων να είναι 729.223 και τα γεωτεμάχια 65.367. Μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, τα δικαιώματα που δηλώθηκαν είναι 1.582.064, ενώ οι δηλώσεις ανέρχονται στις 876.529.

Πάντως, όπως προκύπτει το Φορέα, μόλις 1 στους 5 μπήκε στη φάση της προανάρτησης να ελέγξει τα δεδομένα που είχαν καταγραφεί πριν από 12 χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως είναι περισσότερο από απαραίτητη η συμμετοχή του κοινού.

Δύο επιπλέον μήνες πίστωση χρόνου και συγκεκριμένα έως την 1η Οκτωβρίου θα έχουν οι ιδιοκτήτες της Αθήνας, προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η προθεσμία για όσους ζουν στην Ελλάδα εκπνέει την 1η Αυγούστου, ενώ για τους κατοίκους του εξωτερικού 60 μέρες αργότερα και έτσι το Κτηματολόγιο αποφάσισε να… εκμεταλλευτεί την πρόβλεψη επέκτασης της προθεσμίας, με αποτέλεσμα η διαδικασία να λήξει την ίδια περίοδο για όλους.

Παρά το γεγονός ότι η ανάρτηση της Αθήνας γίνεται ηλεκτρονικά και τα «ραντεβού» με το ανάδοχο σχήμα είναι περιορισμένα και αφορούν ειδικές περιπτώσεις, φαίνεται πως η συμμετοχή των πολιτών δεν είναι η επιθυμητή και αυτός ήταν ο λόγος που ο Φορέας αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για τους κατοίκους του εσωτερικού.

Eτερος λόγος είναι και η χρονική περίοδος που «τρέχει» το πρόγραμμα, δεδομένου πως το καλοκαίρι έχει παρατηρηθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις μειωμένη συμμετοχή του κοινού.

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ- ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.