Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Τον Οκτώβριο 2019 υπήρξε αναφορά εκ μέρους Σας εις την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την συζήτηση περί της αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελλαδικής εκκλησίας.

Κάνατε αναφορά παράλληλα, συνδέοντας το πρόσωπό μου με την ιδιότητά μου ως Αρχιεπισκόπου του Παλαιού Ημερολογίου. Η αναφορά Σας αυτή εμπεριείχε σαφώς απαξίωση δια την ιδιότητα και το πρόσωπο μου.

Άμεσα απήντησα με δελτίον τύπου, εις το οποίον μέχρι σήμερα ουδέποτε απαντήσατε, προφανώς απαξιώνοντας άλλη μια φορά την παρουσία μου και τις αναφορές μου.Ενδεχομένως ακόμα δεν έχετε αντιληφθεί και κατανοήσει ότι αντί της απαξιωτικής και αρνητικής φαινομενικά στάσης Σας, εμμέσως πλην Σαφώς ισχυροποιείτε τουλάχιστον την παρουσία μου και την ιδιότητά μου στον εκκλησιαστικό χώρο .

Εν συνεχεία την 6η Ιανουαρίου 2020 κατά τον εορτασμό του Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος καθώς και Εσείς μνημονεύσατε τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο.

Συνδέοντας τα ανωτέρω, με σαφήνεια συνάγεται ότι έστω και ακούσια αναγνωρίζετε αδιαμφισβήτητα την ιδιότητα μου ως Αρχιεπισκόπου του Παλαιού Ημερολογίου καθώς και την εκκλησιαστική μου παράταξη, δεδομένου ότι η χειροτονία μου προέρχεται από τους Ρώσους της Διασποράς.

Επιπροσθέτως, η αναφορά εκ μέρους Σας του ονόματος μου και ΜΟΝΟΝ, ως “φερόμενου” κατ’ εσάς Αρχιεπισκόπου, ΕΔΡΑΙΟΠΟΙΕΙ, ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ το πρόσωπο μου ως τον ΜΟΝΟΝ Αρχιεπίσκοπο του Παλαιού Ημερολογίου της Ελλάδος.

Κατά συνέπειαν , αισθάνομαι την υποχρέωση, αντί να αντιταχθώ στην φαινομενική απαξιωτική σας θέση για το πρόσωπο μου, αντιθέτως να Σας ευχαριστήσω για την αναγνώριση μου στον εκκλησιαστικο χώρο.

Για να μην φανώ αγμώμων όσον αφορά στην υπέρ εμού διαμορφωθείσα εκ των ενεργειών σας κατάσταση σας εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες κατασπαζόμενος την Αγίαν δεξιάν σας.
Με τιμή

+Ο Αθηνών Παρθένιος
του Ορθοδόξου Πατρωου εορτολογίου

σσ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση έχει λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο