Ιερά Παράκληση τέλεσε την Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, υπέρ των υποψηφίων μαθητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων και των οικογενειών τους. Στην Ι. Παράκληση εκτός του Σεβ. Μητροπολίτου μας συγχοροστάτησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», οι Ιερείς του Ι. Ναού και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Ιερείς από όλες τις Ενορίες των πόλεων και κωμοπόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου. Παρά την έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, στην Ι. Παράκληση συμμετείχε πλήθος μαθητών, καθηγητών, γονέων και συγγενών των μαθητών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Ειδικά για τον αγιασμό και την ευλογία των μαθητών, μεταφέρθηκε η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, εκ του Ι. Ναού Αγ. Τριάδος Σοφικού.

Ο Ποιμενάρχης μας ομίλησε προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων με αγάπη, πατρική στοργή και αμεσότητα, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τη σύγχρονη ζωή, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης έθιξε το θέμα της υπογεννητικότητας και της πρόσφατης καταστρεπτικής πυρκαγιάς, που κάνουν τον άνθρωπο να ομοιάζει «τοις κτήνεσι τοις ανοήτοις», επεσημαίνοντας ότι οι άνθρωποι δεν είναι «κτήνη», αλλά κτίσματα και παιδιά του Θεού, πλασμένα «βραχύ τι παρ’ ἀγγέλους, δόξῃ καὶ τιμῇ ἐστεφανωμένα» (πρλβ. Εβρ. β΄,7). Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο παρότρυνε τα παιδιά, τώρα πού διαγωνίζονται, μαζί με τις υπόλοιπες ασκήσεις, να προσθέσουν και την άσκηση της προσευχής, ώστε ο Θεός να τα ελεήσει, να τα φωτίσει, να τα κάνει καλούς ανθρώπους και να τους δίνει ό,τι καλύτερο επιθυμούν. Και όταν με το καλό γίνουν επιστήμονες, με προτεραιότητα την βοήθεια και την αγάπη στον συνάνθρωπο να χρησιμοποιούν τις επιστημονικές τους γνώσεις για το καλό της ανθρωπότητας.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στους μαθητές, ως ευλογία, ένα στυλό για να το χρησιμοποιήσουν στις εξετάσεις τους με την ευχή να επιτύχουν σε αυτές, καθώς και μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, για να τους συντροφεύει, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου κατά την 9η πρωινή, για κάθε ημέρα, κατά την οποία οι μαθητές θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Στις Ι. Παρακλήσεις αυτές θα ψάλλεται ο ειδικά προς τούτο συντεθείς Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προς ενίσχυση, φωτισμό και επιτυχία των διαγωνιζομένων παιδιών μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.