ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίου Λουκά του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 18.00.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Ζωντανά. Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού – Ευλογία και Αγιασμός. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός o Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού προς προσκύνηση από τους πιστούς.

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίου Λουκά του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 18.00.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 22 Σεπτεμβρίου 2022 με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Λουκά του Ιαστρού ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 18.00
ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ. Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Εσπερινού – Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Παράκληση Αγίου Λουκά Κριμαίας ενώπιον του θαυματουργού Λειψάνου του. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Εσπερινοσ
Παρακληση
Ευλογια
Αγιοσ Λουκασ
Αγιοσ Λουκασ Ιατρος
Αγιοσ Λουκασ Κριμαιασ
Ιερο Λειψανο Αγιου Λουκα Ιατρου
22 Σεπτεμβρίου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.