Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στη συνοικία Ορλάντοβτσι και στο χωριό Ταργκόβιστε.

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης της συνοικίας Ορλάντοβτσι, προέστη ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης.

Μάλιστα ο Θεοφιλέστατος παρακίνησε τους πιστούς να τη μιμηθούν με ισχυρή πίστη, σκληρή δουλειά, θάρρος στην υπεράσπιση των αληθειών της Ορθόδοξης πίστης, καθώς και τους κάλεσε να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με τον βίο τους.

Ακόμη, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι ήρθαν να τιμήσουν την εορτή της Αγίας Αικατερίνης, και μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Στο τέλος, σε όλους τους παρευρισκόμενους προφέρθηκε νηστίσιμο γεύμα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Todor Krastev, δήμαρχος της Επαρχίας Serdika, και δεκάδες ευσεβείς χριστιανοί.

Επίσης πανηγυρικά εόρτασε και το χωριό Ταργκόβιστε. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη ζωή της μεγάλης Αγίας, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους πιστούς, και μοίρασε εικόνες της Αγίας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.