Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος απένειμε το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου στην Ρωσίδα προσκυνήτρια κ. Elena Milskaya, για τις έντονες και κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε, προκειμένου να επιτρέψουν από τη Ρωσία τα διακοσμήματα από σμάλτο του υπερθύρου του Κουβουκλίου του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως, που εικονίζουν τον Αναστάντα Κύριο και τους Δώδεκα Αποστόλους.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:

Την Παρασκευήν, 12ην / 25ην Νοεμβρίου 2022, ο Μακαριώτατος απένειμε το παράσημον του Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου εις την Ρωσίδα προσκυνήτριαν κ. Elena Milskaya, διά τας εντόνους και κοπιώδεις προσπαθείας αυτής, προκειμένου να επανέλθουν εκ Ρωσίας τα εκ σμάλτου διακοσμήματα του υπερθύρου του Κουβουκλίου του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, εικονίζοντα τον Αναστάντα Κύριον και τους Δώδεκα Αποστόλους.

Τα διακοσμήματα ταύτα είναι τέχνης του 19ου αιώνος, και είχον αποσταλή διά συντήρησιν εις Ρωσίαν προ εικοσαετίας, απεσπάσθησαν δε από του συντηρητού διά των προσπαθειών της κ. Elena Milskaya, την οποίαν αξιοχρέως επήνεσεν ο Μακαριώτατος και ετίμησε διά του παρασήμου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, διαβεβαιών αυτήν ότι το όνομά της θα μνημονεύηται διά παντός εις τας τελουμένας Λειτουργίας εις τον Πανάγιον Τάφον.

Μετά την υπογραφήν του εγγράφου παραδόσεως, τα διακοσμήματα ταύτα εδόθησαν εις τον Γέροντα Σκευοφύλακα Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρον διά την τοποθέτησιν αυτών εις την ανέκαθεν θέσιν αυτών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.