Προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η συνέχιση της τοποθέτησης της Εκκλησίας της Κύπρου στη γραμμή του Οικουμενικού Πατριαρχείου δηλώνει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, επισημαίνοντας επίσης πως ο ίδιος έχει την άποψη ότι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να έχει φωνή στο εθνικό θέμα της Κύπρου όσο παραμένει άλυτο.
Παράλληλα τάσσεται υπέρ της ισχύουσας διαδικασίας των εκλογών με το τριπρόσωπο που αναδεικνύεται από τον λαό και ακολούθως της ψηφοφορίας εντός της Ιεράς Συνόδου.
Για το θέμα αυτό κλήθηκε να τοποθετηθεί με αφορμή τις δηλώσεις του Λεμεσού Αθανάσιου πως θα πρέπει ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος να είναι αυτός που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό από τον κόσμο.
«Το καθεστώς που ισχύει, έχει ψηφιστεί από τα 16 μέλη της συνόδου τα οποία υπάρχουν σήμερα. Δεν εκφράστηκε καμιά αντίθεση από κανένα και ο Άγιος Λεμεσού το ψήφισε και τότε δεν εξέφρασε αυτή την άποψη. Επομένως έβλεπε πίσω από τη διάταξη αυτή κάποια άλλη φιλοσοφία του καταστατικού. Δίνεται το δικαίωμα στον λαό να στείλει στη Σύνοδο τους τρεις εκλεκτούς του αλλά αυτός ο αρχιεπίσκοπος που θα εκλεγεί είναι με τη σύνοδο που θα συνεργαστεί για να διοικήσει την εκκλησία. Πρέπει επομένως να έχει την εμπιστοσύνη και τη ψήφο της συνόδου είναι με αυτό τον τρόπο που λειτουργεί το καταστατικό. Όταν το ψήφιζαν γιατί δεν εξέθεσαν αυτή τους την άποψη;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως βεβαίως θα ληφθεί υπόψη η τοποθέτηση του λαού, αλλά επίσης και τα προσόντα και άλλες ικανότητες που μόνο τα μέλη της Ιεράς Συνόδου γνωρίζουν.
Σε ερώτηση για τις δικές του προτεραιότητες ως υποψήφιος, ανέφερε ότι θα είναι η συνέχιση της τοποθέτησης της εκκλησίας της Κύπρου στη γραμμή με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
«Αυτό το οποίο ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος επέλεξε, να τοποθετηθεί με την πλευρά του οικουμενικού Πατριαρχείου με απόφαση της Ιεράς Συνόδου να συνεχιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης να συνεχιστεί το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με υποτροφίες σε άπορα παιδιά, αποστολή ασθενών στο εξωτερικό για θεραπείες, καθώς επίσης και να χτιστούν φοιτητικές εστίες ανάλογες με τις Λεμεσού και στη Λευκωσία.
Ο ίδιος είπε πως η Εκκλησία θα πρέπει να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα μέσα από νέους όρους που θα πηγάζουν από την Αγία Γραφή.
«Στην αγία γραφή δεν λέει να μην κάνεις τεχνητή γονιμοποίηση λέει όμως το ου φονεύσεις και το ου μοιχεύσεις. Για την εκκλησία υπάρχει ο άνθρωπος και αν στη διαδικασία σχηματίζονται ζυγά γονιμοποιημένα ωάρια δηλαδή τα οποία θα καταστραφούν αυτό είναι ανεπίτρεπτο για την εκκλησία. Όμως μπορεί η επιστήμη να γονιμοποιήσει τόσα ωάρια όσα θα εμφυτευτούν στη μήτρα της γυναίκας για να κυοφορηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, τοποθετούμενος ωστόσο ενάντια στη λογική το δότη σπέρματος ή ωαρίου γιατί όπως υποστήριξε, κατ’ αυτό τον τρόπο εισέρχεται τρίτο άτομο στο ζευγάρι.