Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) αναγνώρισε ομόφωνα τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ως όργανο προπαγάνδας και επιρροής του Κρεμλίνου και τον Πατριάρχη Κύριλλο και τους ιεράρχες του ως συνεργούς στα εγκλήματα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, όπως αναφέρουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Η PACE αναγνώρισε ομόφωνα τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ως όργανο προπαγάνδας και επιρροής του Κρεμλίνου. Επίσης, ο Πατριάρχης Κύριλλος και οι ιεράρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναγνωρίστηκαν ως συνεργοί στα εγκλήματα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», έγραψε ο Oleksiy Goncharenko, πρόεδρος της Επιτροπής για τη Μετανάστευση, τους Πρόσφυγες και τους Εκτοπισμένους της PACE.

Το Ινστιτούτο Μελέτης Πολέμου (ISW), που εδρεύει στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί οργανισμό που ελέγχεται από το Κρεμλίνο και ότι πραγματοποιήθηκε συμβούλιο, όπου υιοθετήθηκε έγγραφο που συνδέει τις ιδεολογικές αφηγήσεις του Κρεμλίνου για να σχηματιστεί μια ευρύτερη εθνικιστική ιδεολογία γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επίσης, αναφέρει ότι ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Vladimir Gundyaev, γνωστός ως Κύριλλος, είναι ύποπτος για καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου της Ουκρανίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.