Ορθόδοξοι Έλληνες Ιερείς ξεσηκωθείτε και αντισταθείτε, Θέλουν οι κρατικοί να μας κλείσουν τις Εκκλησιές. Και σας ρωτώ; Γίνεται παπάς χωρίς Εκκλησία;

Θέλουν οι κρατικοί να μας έχουν ένα φιλανθρωπικό οργανισμό εράνων και συσσιτίων. Τί είναι ο παπάς τελικά Λειτουργός ή κοινωνικός λειτουργός; Τώρα γίναμε ξαφνικά για αυτούς ανεύθυνοι; Όταν, χρόνια τώρα, από αγάπη Χριστού βοηθάμε και πρωτοστατούμε στο φιλανθρωπικό έργο, επισκεπτόμαστε φυλακές, γηροκομεία, νοσοκομεία, και παλιότερα άλλοι κληρικοί πριν από μας λεπροκομεία; Τι; Τώρα ξαφνικά γίναμε ανεύθυνοι στα μάτια τους; Τώρα ξαφνικά δεν τους κάνουμε; Τώρα ξαφνικά οι πνευματικοί νόμοι είναι ανενεργοί; Μα, γι’ αυτούς που λένε να κλείσουν οι Εκκλησιές, για αυτούς ήταν πάντα ανενεργά και τα Μυστήρια και η πίστη τους στην Εκκλησία.
Θέλουν να κάνουν τον κόσμο να μη φιλά ούτε το χέρι του παπά, ούτε να μπαίνει στην Εκκλησιά. Και αυτοί καλά κάνουν και αγνοούν. Οι “δικοί μας”; Μάλλον εναρμονίζονται και συσχηματίζονται με τον κόσμο με τον αιώνα τούτο χέρι – χέρι.
Μιλάνε οι κρατικοί (το μάθαν από τους δικούς μας) για την αγία υπακοή. Αγιά υπακοή στο άθεο κράτος και στην συνεργασία με την Διοικούσα Εκκλησία; Άγια υπακοή στον κατά τον νόμο “Ηρώδη”; Αγία υπακοή σε αυτούς τους γκρεμιστάδες κάθε έννοιας ορθοδοξίας και Ελληνισμού; Αγία Υπακοή στους αναθεωρητές του Συντάγματός μας; Είναι γνωστό ότι ο νόμος συχνά και όσο πάει πιο πυκνά γίνεται ανήθικος.
Μιλάνε (τώρα μόνο οι δικοί μας) και λένε και διατείνονται ότι είναι “αγία πράξη”, να απέχουν οι πιστοί από την Εκκλησία.
Λες και τα μυστήρια ξαφνικά δειλιούν και ωχριούν και παύουν μπροστά στον Κορονοϊό.
Λες και οι πνευματικοί νόμοι εξανθρωπιστηκαν και εξορθολογίστηκαν. Λές και η “αγάπη” αυτών των ταγών είναι ικανή να υπερ – καλύψει την Αγάπη, δηλαδή τον Θεό.
Λες και ο Θεός σε αυτούς που ζητούν ψωμί θα τους δώσει πέτρες και σε αυτούς που ζητούν ψάρι θα τους δώσει φίδια.
Λες και αυτοί θεοί στην θέση των Θεών, πατέρες στην θέση των Πατέρων θα προστατεύσουν, στα πλαίσια πάντα της δικής τους καινοτόμου σύγχρονης “ποιμαντικής”, τους ανθρώπους. Πως; Αποξενώνοντας τους από την Εκκλησία και τις Ακολουθίες της. Τι πετυχαίνουν; Αλίμονο! να ξεχειλώσουν έτι και έτι το έρημο “κατ’ οικονομίαν”.
Και σας ρωτώ, αγαπητοί μου Ιερείς.
Έτσι πράτταν οι πρώτοι μας Ιερείς σε περιόδους διωγμών που κόστιζαν ζωές, σταμάτησαν τις λειτουργίες τους; Φοβήθηκαν να θεωρηθούν “ανεύθυνοι” που κατηχούσαν και οδηγούσαν στο μαρτύριο τους Χριστιανούς; (π.χ. ανεύθυνος ο Άγιος Δημήτριος;)
Αυτό έκαναν οι Ιερείς μας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας; Ανεύθυνοι αυτοί που ξεστράβωναν τα Ελληνόπουλα για να σκέφτονται ελεύθερα; Ανεύθυνοι οι Μοναχοί και Μοναχές που βάζαν φρένο στον εξισλαμισμό των Ελληνόπουλων; (π.χ. ανεύθυνη η Αγία Φιλοθέη;)
Αυτό έκαναν οι Ιερείς μας κάθε φορά στα χρόνια της απειλής της εδαφικής μας ακεραιότητας; Ανεύθυνοι οι Αρχιερείς που οργάνωναν αντίσταση στην Μακεδονία και όπου άλλου;
Ανεύθυνοι οι Ιερείς που κοινωνούσαν στην πρώτη γραμμή τα παλληκάρια που πολεμούσαν;
Ανεύθυνος λοιπόν, είναι ο παπάς σήμερα που ανοίγει την Εκκλησία, ως αντίμετρο στην απειλή του ιού;
Μα, Άγιοι Αρχιερείς αν δεν θωρακιστεί τώρα ο πιστός με τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, αν δεν προστρέξει να καταφιλήσει τώρα τις αγίες εικόνες, αν δεν πάρει ευλογία τώρα από το χέρι του Ιερέα (και όχι το πόδι), αν δεν ακούσει τον παρήγορο ήχο της καμπάνας ότι κάποιος προσεύχεται για αυτόν τον παππού και την γιαγιά, πότε θα το κάνει; Πότε; Όταν περάσει ο κίνδυνος; όταν τελικά καταλάβουμε ότι κάθε είδους ανθρώπινο μέτρο είναι καλό μεν, μα τελικά δεν μας καλύπτει, αναποτελεσματικό. Και αυτό επειδή είναι ανθρώπινο.
Άγιοι Αρχιερείς θα κάνουμε ότι και οι Ρωμαιοκαθολικοί; Μα, αυτοί είτε τις έχουν ανοιχτές, είτε κλειστές τις “εκκλησίες” τους, το ίδιο κάνει σε Αγιαστική Χάρη. Μηδέν.
Άγιοι Αρχιερείς παρακαλώ και εκλιπαρώ «μὴ συσχηματίζεσθε τῷ αἰῶνι τούτῳ».
Αγαπητοι παπάδες ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΜΕ.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ.
ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟ.
ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΣΑΣ.
ΤΙΜΕΙΣΤΕ ΤΗΝ.
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ.
ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ.
17.3.2020
παπα – Παύλος Καλλίκας
Εφημέριος
Ι. Ν. Παναγίας Ιλαριώτισσας

Ποταμού Κυθήρων

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2.67 (9 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

8 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

οι κρατικοί θέλουν απλά να προστατέψουν την δημόσια υγεία.
Αφού όταν αρρωστήσετε, στον γιατρό θα πάτε!
ακούστε τι σας λένε απο τώρα μήπως και γλυτώσουμε να μην πεθάνει κόσμος.
Αρκετά με την έπαρση και τον εγωισμό!!
λες και όλος ο κόσμος ασχολείται με εσάς.

2
Τσιριγώτης

Τελικά τα Κύθηρα θα είναι πάντα στην επικαιρότητα από τους παπάδες τους.

3

Είστε ντιπ ηλίθιος;

4

Να αγιάσει το στόμα σου πάτερ
Αμήν να ανοίξουν οι ναοί τώρα την Αγία Σαρακοστή

5

Εύχομαι να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας και γρήγορα.Είστε επικίνδυνα παρανοικοί,όπως και άκρως επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία πλέον.Σας έρχονται μηνύσεις,ετοιμαστείτε.Φτάνει πια με την κατάντια σας.

6

Αφου ψηφίσαμε τον Πόντιο Πιλάτο για πρωθυπουργό!!!!

7

Αντε βρε στόκοι,αρκετά σας έχουμε ανεχτεί χριστιανοταλιμπάνια.Είστε επικίνδυνοι και θα αναλάβει εισαγγελέας.Τέλος.

8
Χριστιανοταλιμπάν

Προσπάθησε να καταλάβεις, αντίχριστε εκκλησιομάχε, ότι για μας τους χριστιανούς αν "αναλάβει ο εισαγγελέας", (κατα παράβαση βέβαια καθήκοντος, των νόμων και του συντάγματος Αρθρο 13,2) θα αποτελεί τη μεγιστη ευεργεσία καθώς θα μας εντάξει αυτοματα και χωρίς πολύ κόπο στους μακαρισμούς του Κυρίου!
"...μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ῥῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς· οὕτω γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν. (Κατά Ματθαίον 5,10-12)
Ως εκ τούτου θα είμαστε ευγνόμωνες στόν επίορκο εισαγγελέα που θα απλώσει τα ξερά του σε χριστιανούς επειδή τελούν τη Θεία Ευχαριστεία υπέρ της του κόσμου ζωής.
Σ΄ εσένα είμαστε ήδη ευγνόμωνες (Κατα Ματθαίον 5,11) για τον ονειδισμό!
Απ΄το στόμα σου και στου Θεού τ΄αυτί λοιπόν!
¨Οσο για το υφάκι σου δεν σου απαντώ γιατί θα μου ¨κόψουν" το σχόλιο. Εύχομαι όμως να μπορούσα να σου απαντήσω από κοντά...από πολύ κοντά...!