ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Η σημερινή ομιλία του π Δημήτριου- Π Δημήτριος- Εκκλησία Λυκαβηττού: Λαμπάδιασε το εικονοστάσι- Παιδί περπάτησε πρώτη φορά.

΄΄Δεν είναι δυνατόν σε μεγάλη εορτή να λείπει ο Τιμιος Σταυρός, τα θαύματα που κάνει ενώνουν τον άνθρωπο με το Θεό. Το Εικονοστάσι του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου έχει φοβερή χάρη και ούτε ένας δεν έχει έρθει που να μην δει κάτι θαυμαστό.

Ήθελα να πω σε όλους εμάς πόσο τυχεροί είμαστε που βρισκόμαστε σε αυτό το χώρο. Ρασοφόροι, κληρικοί , παιδιά, μεγάλοι, πόσο τυχεροί είμαστε που μας αφήνει ο Θεός να λειτουργούμε σε αυτό το μέρος.

Τους είπα σήμερα ότι το εικονοστάσι μέσα θα λαμπαδιάσει και αν γίνει αυτό δίνει τη βεβαιότητα πως εδώ κατοικεί το πνεύμα του Θεού και βγαίνει διαφορετικό φως από αυτά που εμείς ανάβουμε.

Η συγκίνηση είναι μεγάλη, λαμπαδιάζουν θυμιατά, ανάβουν κεράκια από μόνα τους, φωτίζονται εικόνες και το εικονοστάσι εκπέμπει χάρη και ευλογία.

Παρακαλώ το Θεό, υπάρχει ένας καλός φωτισμένος μαρμαράς και να ξεκινήσει το έργο που θα τον οδηγήσει στον Παράδεισο; Εδ’ω υπάρχει φως μεγάλο και μοναδικό.

Γι αυτό ο Τίμιος Σταυρός δείχνει τόσα πολλά θαύματα.

Ο Σταυρός έχει πάνω του Τάμα ανθρώπων που τους έσωσε όλο το σπίτι και την οικογένεια.

Θέλουμε να φτιάξουμε το παρεκκλήσι του Παναγίου Τάφου.

Πόσα κλάματα και παρακλήσεις θα γίνονται από την δική μου την καρδιά.

Ερέυνησαν τα θαύματα από όλα τα δόγματα και κατάταξαν τον Τίμιο Σταυρό πρώτο πνευματικό κειμήλιο, αυτόν που έχουμε εδώ στην Εκκλησία μας.

Ένα φοβερό θαύμα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, παιδάκι περπάτησε για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο ακουμπώντας η χάρη του Τιμίου Σταυρού, η Τσαμπίκα από τη Ρόδο με 16 χρόνια παραλυσία την σήκωσε ο Σταυρός από σκλήρυνηση κατά πλάκας.΄΄

Δημήτριος Λουπασάκης

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-6)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.