«Το σχέδιο είναι να μη υπάρχει εκεί η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, και ο τελικός σκοπός να μη υπάρχει ορθόδοξος λαός και Ορθοδοξία», δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Αυτό δεν γινόταν ούτε στην Οθωμανική περίοδο, ούτε στην περίοδο κομμουνισμού, οι οποίοι είχαν περισσότερη κατανόηση προς την εκκλησία.

Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλ. Μπέτσιτς:

«Η πολιτική διχασμού της εξουσίας σήμερα φτάνει στο αποκορύφωμά της με την ανακοίνωση του προέδρου σχετικά με την δημιουργία των εκκλησιών βάση της εθνικότητας, έτσι ώστε οι διαιρέσεις που έσπειρε στο Μαυροβούνιο εδώ και 30 χρόνια της εξουσίας του να αποκτούν την πιο ριζοσπαστική, ταυτόχρονα και την πιο παράλογη μορφή».

«Είναι πλέον σαφές ότι στο σχέδιο του προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς για το μέλλον του Μαυροβουνίου, δεν έχουν θέση οι Ορθόδοξοι Σέρβοι» υπογράμμισε ο Πατριάρχης Σερβίας, ενώ ο πρόεδρος Βούτσιτς μιλά ανοικτά για προσπάθεια να υποβαθμίσουν τον ρόλο των Σέρβων στη χώρα.

«Για το Οικουμενικό Πατριαρχείο η μοναδική κανονική Εκκλησία στο Μαυροβούνιο είναι η μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με επικεφαλής τον μητροπολίτη Αμφιλόχιο.

Το σχόλιο των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τις θεμελιώδεις ελευθερίες, όπως η ελευθερία του λόγου, του συνεταιρίζεσθαι και του συνέρχεσθαι, και το δικαίωμα των ατόμων να εκφράζουν ειρηνικά την ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεών τους

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.