Νωρίς το πρωί ανέβηκε στο youtube το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη με τίτλο “Δεν υπάρχει Θεός” .

Οι στίχοι του όμως πως προσβάλλουν ανθρώπους της Ορθοδοξίας καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων: “Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε”, “κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός”. Παρακάτω συνεχίζει: “αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς”.

Οι στίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Ζιόμπολα ο οποίος αναφέρει αποκλειστικά στο eReportaz.gr και στον Κυριάκο Θεοδοσίου:

«Αυτό είναι φοβερό. Πολύ προσβλητικό, απάνθρωπο και απαράδεκτο. Ντροπή του κου Δάντη».

Ο πατέρας Νεκτάριος συνέχισε απευθυνόμενος στο Χρήστο Δάντη:

«Δικαίωμά σου να μην πιστεύεις, αλλά δεν μπορείς να θίγεις. Τι πήγες να κάνεις δηλαδή; Είσαι αισχρός, βλάσφημος, άξιος περιφρονήσεως και γιουχαρίσματος. Έπεσες αγαπητέ μου πολύ χαμηλά και είσαι άξιος ιεράς αγανακτήσεως, δεν έχεις μέσα σου Ιερό και Όσιο και είσαι κατακριτέος. Ντροπή και αίσχος ένας Έλληνας να φτάσει σε αυτό το σημείο. Τουλάχιστον να σεβαστείς την ποιότητα των Ελλήνων οι οποίοι πιστεύουν».

Ο πατέρας Νεκτάριος ζητά από το Χρήστο Δάντη μέσα από το eReportaz να κατεβάσει το τραγούδι από το Youtube:

«Καλώ τον κο Δάντη να ανακαλέσει και οπωσδήποτε να αποσύρει το τραγούδι. Το παράκανε και μηδένισε το δημιουργό του κόσμου. Οπωσδήποτε η Εκκλησία θα αντιδράσει και είναι βέβαιο πως θα αντιδράσει και όλος ο κόσμος».

Ο Αρχιμανδρίτης συνεχίζει απευθυνόμενος στον τραγουδιστή:

«Μαίνεται η αντίδρασις. Είναι κάτι πρωτάκουστο και λυπάμαι γιατί έχετε μια ηλικία και πέσατε πολύ χαμηλά.Πώς θίγετε κάτι που ο ελληνισμός πιστεύει; Εάν το ελληνικό κράτος διατηρήθηκε και απελευθερώθηκε από τη σκλαβιά το οφείλει στο ότι συμμάχησε με την Ορθοδοξία. Τι είσαι εσύ και πως ξεφύτρωσες; Η θεωρία του Δαρβίνου είναι πλέον ξεπερασμένη», καταλήγει.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.21 (14 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

"Η θεωρία του Δαρβίνου είναι πλέον ξεπερασμένη". Τεράστιο παράπτωμα να αναφέρετε λανθασμένες επιστημονικές απόψεις. Η θεωρία του Δαρβίνου είναι πλέον ευρέως αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα και μάλιστα διδάσκεται σχεδόν σε όλα τα σχολεία.

Επίσης, τι σας κάνει να πιστεύεται ότι το δικαίωμα σας για λογοκρισία είναι πιο σημαντικό από το δικαίωμα του κου Δάντη για ελευθερία του λόγου; Γιατί νιώθετε ότι η θρησκεία απειλείται από ένα τραγούδι; Γιατί σε άλλες χώρες υπάρχουν εκατοντάδες τραγούδια που εκφράζουν αντίθετη άποψη από τη δική σας, άλλα στην Ελλάδα απαγορεύεται να κυκλοφορούν τέτοια τραγούδια; Η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατικό κράτος όσο κι αν θέλετε να το πιστεύετε. Απαράδεκτη επίσης και η έκκληση σας για απόσυρση του τραγουδιού. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ζητάτε κάτι τέτοιο.

2

Ο Θεός δεν έχει ανάγκη εισαγγελέα.