Οι υπόλοιποι θα διοριστούν μετά την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων των προκηρύξεων 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020 του ΑΣΕΠ. Τις επόμενες ημέρες οι διοριζόμενοι θα ενημερωθούν από το υπουργείο Παιδείας για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας. Συνολικά θα γίνουν 11.700 διορισμοί.

Παράλληλα, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων εντάχθηκαν και στο αναλυτικό πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων από το επόμενο σχολικό έτος.

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι διορισμοί
Χθες, έπειτα από χρόνια μηδενικών διορισμών, εκπαιδευτικοί πήραν τα διοριστήριά τους για τη δημόσια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα ξεκίνησε η ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών από τους πρώτους 9.535 εκπαιδευτικούς – 5.807 στην πρωτοβάθμια και 3.728 στη δευτεροβάθμια, ενώ ανακοινώθηκαν και οι διορισμοί 451 εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ79.01, σε μουσικά σχολεία.

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι μόνιμοι διορισμοί 1.521 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ.

Η αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου διδασκαλίας στο γυμνάσιο θα γίνει σταδιακά, ξεκινώντας από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 και θα συνεχιστεί το σχολικό έτος 2022-2023.

Η τμηματική αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου διδασκαλίας υπαγορεύθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από δημοσιονομικούς λόγους, δηλαδή μεγαλύτερη αύξηση των ωρών θα δημιουργούσε από φέτος μεγαλύτερες ανάγκες για προσλήψεις αναπληρωτών και άρα υψηλότερη δημοσιονομική δαπάνη.

Από την άλλη θεωρείται ότι δεν υπάρχει περιθώριο μείωσης των ωρών διδασκαλίας κάποιου άλλου μαθήματος, ώστε να ενταχθούν σε αυτή την ώρα τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Ωστόσο, πολιτική επιλογή είναι να αυξηθούν οι ώρες των Εργαστηρίων και αυτό θα γίνει από το σχολικό έτος 2022-2023.

Μετά τη μείωση των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας στο γυμνάσιο το 2016, πλέον η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχωρεί σε αύξησή τους.

Η πρώτη αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου θα γίνει από το επόμενο σχολικό έτος και θα συνεχιστεί το 2022-2023. Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2016 ανακοινώθηκε από τον τότε υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη η μείωση των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας στο γυμνάσιο, από 35 σε 32.

Η μείωση προέκυψε από το κόψιμο ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων σε όλες τις τάξεις, του project, της Γεωγραφίας και της Οικιακής Οικονομίας (η διευθέτηση έγινε στην Α΄, τη Β΄ και τη Γ΄ Γυμνασίου, ώστε όλες να έχουν 32 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα).

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.