Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κρήτη. Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα δυτικά της άρβης και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές και οι κάτοικοι στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας για τον φόβο νέων εστιών πυρκαγιάς λόγω κεραυνών, καθώς λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ξέσπασε βροχή στο νησί. Παράλληλα, υπάρχει φόβος για νέες αναζωπυρώσεις από τις πυρκαγιές που μαίνονταν επί εννέα συνεχείς ημέρες κατακαίοντας τεράστιες εκτάσεις δάσους και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε εκατοντάδες σπίτια της περιοχής.

Από το πρωί και σήμερα, Τετάρτη 11 Αυγούστου, οι δυνάμεις που επιχειρούσαν συνέχιζαν να δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας και την παραλιακή ζώνη από την Αγία Άννα μέχρι και το Αγριοβότανο.

Μάλιστα στην αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Αγριοβότανο σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviathema.gr οι φλόγες σταμάτησαν στη θάλασσα, ενώ στο Ασμήνι το μέτωπο φαίνεται να έχει περιοριστεί. Αντίθετα, ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά και στην περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς οι αναζωπυρώσεις δεν έχουν τέλος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν «στρατοπεδεύσει» στο σημείο, ενώ τα εναέρια μέσα μέχρι να πέσει το σκοτάδι, έκαναν συνεχείς ρίψεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.