ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Πότε πληρώνονται οι συντάξεις χηρείας Αυγούστου 2019, ΚΕΑ, ΟΠΕΚΑ Α21. Διαβάστε ποιες είναι οι νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συντάξεις χηρείας 2019-ΚΕΑ, ΟΠΕΚΑ Α21

Εγκύκλιος που εξειδικεύει νομοθετική διάταξη η οποία είχε ψηφιστεί στα τέλη του 2018 ξεκαθαρίζει πως ο επιζών σύζυγος και τα ορφανά παιδιά δικαιούνται ολόκληρη – δηλαδή το 100% – της σύνταξης του θανόντα, αν ο θάνατος του ασφαλισμένου ή του συνταξιούχου προκλήθηκε από φυσική καταστροφή.

Αν ο θάνατος έχει επέλθει κατά τη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιών, σεισμών και λοιπών θεομηνιών σε περιοχές οι οποίες οριοθετούνται ως πληγείσες με σχετική Υπουργική απόφαση χορηγείται ως σύνταξη λόγω θανάτου στον επιζώντα σύζυγο ολόκληρο το ποσό σύνταξης που ελάμβανε ο θανών συνταξιούχος ή εδικαιούτο ο θανών ασφαλισμένος.

Ο επιμερισμός του ποσού μεταξύ του επιζώντα συζύγου και των προστατευόμενων παιδιών γίνεται ισόποσα, δηλαδή 50% της σύνταξης δίνεται στον επιζώντα σύζυγο και 50% στα προστατευόμενα τέκνα.

Αν δεν υπάρχουν δικαιοδόχα τέκνα, ο επιζών σύζυγος δικαιούται το 100% του ποσού της σύνταξης που εδικαιούτο ή ελάμβανε ο θανών.

ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές

Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ αφορούν κυρίως ενισχύσεις στο πρόγραμμα φρούτων.

Σε νέες πληρωμές προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα.

Το ποσό των 1.575.929,07 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 31/07/2019 έως τις 01/08/2019 σε συνολικά 328.555 δικαιούχους.

Οι πληρωμές αφορούν κυρίως ενισχύσεις στο πρόγραμμα φρούτων.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.