ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η Εκκλησία της Συρίας έχει προβάλει εδώ και πολύ καιρό το αίτημα για μια νέα Εκκλησία. Σήμερα Σάββατο θα ξεκινήσει η κατασκευή στην πρώτη Εκκλησία της σύγχρονης Τουρκίας.

Ρεπορτάζ Άγκυρα τώρα-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Η άδεια για την ανέγερση της πρώτης εκκλησίας στην ιστορία του τουρκικού κράτους δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μάλιστα παραχώρησε και το οικόπεδο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν θα θέσει σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 το θεμέλιο λίθο στην πρώτη Εκκλησία που θα κατασκευαστεί στη σύγχρονη Τουρκία.

Η Εκκλησία στην περιοχή Yesilkoy θα εξυπηρετεί τη Συροχριστιανική κοινότητα η οποία για χρόνια προσπαθεί να βρει νέο χώρο λειτουργίας για τους 15.000 και πλέον ενορίτες.

Ο επικεφαλής του ιδρύματος σε δηλώσεις μεταξύ άλλων αναφέρει: Χρησιμοποιούσαμε χώρους λατρείας που ανήκαν σε άλλες κοινότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Είχαμε προβλήματα με τις ώρες προσευχής. Χρειαζόμασταν μια νέα Εκκλησία. Ο Ερντογάν έκανε δεκτό το αίτημά μας από το 2019 γι αυτό και τον τιμούμε σήμερα.

Να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στον Πρέσβη του Βατικανού στην Άγκυρα, ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για το εγχείρημα.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.36 (11 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

"Να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στον Πρέσβη του Βατικανού στην Άγκυρα, ζήτησε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου για το εγχείρημα."
Για να φτιαχτεί μια εκκλησία των Αντιχακληδόνιων (Κοπτών) απ' ότι βλέπουμε...

2

Μηπως προκειται για Ουνιτες;;

Μηπως και ο Πατριαρχης μας ειναι Ουνιτης;

Μη γενοιτο!

3

Εδώ είναι οικουμενιστής. Ουνίτης δεν θα είναι;