ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Σε νέες πληρωμές ύψους 800.000 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα για τους αγρότες. Διαβάστε αναλυτικά.

Στην καταβολή ποσού ύψους 833.019,32 ευρώ πραγματοποίησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από την Παρασκευή 2 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Οι πληρωμές αφορούν μολις 44 δικαιούχους συνολικά.

Το ποσό των 2, 3 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο Οργανισμός Πληρωμών Κοινοτικών Επιδοτήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 29/07/2019 έως τις 30/07/2019 σε συνολικά 58 δικαιούχους.

Οι πληρωμές, όπως φαίνεται από τον σχετικό πίνακα, αφορούν κυρίως, ανειλημμένες υποχρεώσεις νέων αγροτών και μεταφορικά νησιών Αιγαίο, προγράμματα ελαιουργικών φορέων, κλπ.

Μέτρα όπως η εξισωτική, που από το 100% που απολάµβανε η χώρα µας, τώρα το ποσοστό αυτό θα πέσει στο 65%, σύµφωνα µε τους πρώτους υπολογισµούς, θα χρειαστούν 340 εκατ. ευρώ εθνικά κονδύλια για να µείνουν σε παρόµοια επίπεδα οι ενισχύσεις, αλλιώς θα υπάρξουν µειώσεις στα στρεµµατικά πριµ.

Την ίδια ώρα, η χώρα µας βρισκόταν για όλα τα µέτρα έως το τέλος του 2017 σε ένα ευνοϊκό καθεστώς που έδινε ένα συν 10% σε όλες τις δράσεις των Προγραµµάτων, φτάνοντας το 95% σε ορισµένες περιπτώσεις, κάτι που δεν προβλέπεται στη νέα προγραµµατική περίοδο.

Συνολικά, χωρίς την προσαύξηση, εµφανίζεται κατά µέσο όρο µία µείωση τουλάχιστον 10% στη συνεισφορά του προϋπολογισµού (20% µε την προσαύξηση τα δύο πρώτα έτη 2015, 2016) από την Ευρώπη. Αυτό µπορεί να οδηγήσει στα εξής σενάρια:

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ-OPEKEPE: Πρώτον, να υπάρξει µεταφορά κονδυλίων από τις άµεσες ενισχύσεις στα Προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς σε αυτά τα κονδύλια η συνεισφορά της ΕΕ είναι 100%.

Αυτό υπενθυµίζεται έγινε και την τρέχουσα περίοδο, καθώς η εξισωτική βρισκόταν στον Α’ Πυλώνα.
∆εύτερον, να αυξηθούν τα εθνικά κονδύλια, αν επιθυµούν οι εδώ αρχές να παραµείνουν στα ίδια επίπεδα οι ενισχύσεις.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.