ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Τι θα γίνει με προγράμματα ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ, κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ. Για τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ των ελαιοπαραγωγών τέλος και τη μειωμένη παραγωγή κι εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις για τους αγρότες.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, θα γίνει εξόφληση υπόλοιπων ενιαίας ενίσχυσης 2018, ενώ το πιθανότερο εντός της εβδομάδος είναι να καταβληθεί και μια σειρά από de minimis ενισχύσεις.

Αυτά θα αφορούν τα αχλάδια Κρυστάλλια, τα μανταρίνια κλημεντίνες και τα επιτραπέζια σταφύλια, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για να βγουν de minimis στους ντοματοπαραγωγούς της Κρήτης για τις ζημιές από το tuta absoluta, στους αιγοπροβατοτρόφους Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στους αμυγδαλοπαραγωγούς λόγω μειωμένης παραγωγής, κατά δήλωση Κόκκαλη.

Ένα πακέτο πληρωμών, όπως έχουμε προαναγγείλει αναμένεται να «τρέξει», όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ αυτές τις ημέρες. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξόφληση σε μια σειρά συνδεδεμένων ενισχύσεων για το έτος 2018, ειδικά δικαιώματα κτηνοτρόφων, μέτρα ενίσχυσης παραγωγών μικρών νησιών του Αιγαίου.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να προχωρήσει σε συμπληρωματικές πληρωμές για το πρόγραμμα παραδοσιακών ελαιώνων και της καλλιέργειας αμπέλου, ενώ πληρωμή θα γίνει και για την καλλιέργεια γεώμηλων.

Αφού γίνουν αυτές οι πληρωμές αναμένεται να τρέξει η εξόφληση του 30% για τα Βιολογικά έτους 2018.
Σε σχέση με τις εξισωτικές των ετών 2013 και 2014, όπως είχαμε γράψει εδώ και ένα μήνα, δεν αναμένεται πληρωμή. Ωστόσο, με ανακοίνωση του το ΥπΑΑΤ, ισχυρίζεται εν ολίγοις ότι αυτό μπορεί να γίνει στο μέλλον και αν υπάρξει περιθώριο σε επίπεδο ΕΕ.

Για τις ενισχύσεις των ελαιοπαραγωγών τέλος και τη μειωμένη παραγωγή κι εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις για τους αγρότες και το θέμα παραμένει στάσιμο, αν και φαίνεται πως δεν συγκεντρώνει πλέον πιθανότητες να τρέξει ενίσχυση.

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.