Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα Σάββατο 22 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, η μνήμη του Αποστόλου Τιμοθέου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Ο άγων τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος προΐστατο της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισιάς κ. Κυρίλλου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Μεταξύ των παρισταμένων πιστών ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωστας Τσιάρας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Προ του «Δι’ ευχών», ο αγών τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τον φιλόχριστο λαό του Θεού για την παρουσία του και διένειμε το αντίδωρο δεχόμενος τις ευχές των Αρχόντων και του πιστού Λαού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.