Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟΥ.

Στην προσφάτως ανασυσταθείσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγαλοβρύσου Αγιάς, λειτούργησε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του βουλευτού ΝΔ Λαρίσης κ. Μαξίμου Χαρακόπουλου, του δημάρχου Αγιάς κ. Αντωνίου Γκουντάρα, και πολλών ευλαβών προσκυνητών. Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η ανασύσταση της Μονής υπήρξε όνειρο πολλών ετών, που υλοποιείται με τη Χάρη του Θεού, με υπομονή και τη φροντίδα του π. Αθανασίου Παραβάντσου, που μετά από μία μακρά πορεία διακονίας στην Εκκλησία, αποφάσισε να αφιερωθεί σ’ αυτόν τον ιερό τόπο, προσφέροντας την προσωπική του περιουσία και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις αναβίωσης της Μονής…».

Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε, επίσης, στο θαύμα της αναβίωσης των ερημωμένων Μονών της Περιοχής, «ενώ η ελπίδες για κάτι τέτοιο είχαν εξανεμισθεί. Όμως, όταν φαίνεται πως η ελπίδα έχει χαθεί, αναλαμβάνει ο Θεός. Αυτό συνέβη με τη γυναικεία Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής και την ανδρώα Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, αλλά και με αυτήν τη Μονή. Τα Μοναστήρια είναι το κόσμημα της Εκκλησίας, το θερμόμετρο της πνευματικότητας μιας τοπικής Εκκλησίας. Με τη Χάρη του Θεού, πέρα από τα Μοναστήρια της Αγιάς, που όλοι καμαρώνουμε, λειτουργούν σε όλο το εύρος της Μητροπόλεώς μας άνω των είκοσι Μοναστήρια, που λειτουργούν και αναπαύουν τις ψυχές».
Τέλος, ο Σεβασμιότατος συνεχάρη τον π. Αθανάσιο για τους κόπους που καταβάλλει στη Μονή και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους Τοπικούς άρχοντες για τη συνεργασία με την τοπική μας Εκκλησία και επισήμανε ότι «όταν κάνουμε έργο την ενότητά μας, ο Θεός μας ευλογεί και μας αγιάζει όλους».
Ακολούθως, ο κ. Ιγνάτιος μετέβη στο 21ο χλμ. της οδού Λαρίσης – Αγιάς, όπου τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που βρίσκεται στον χώρο του Πρατηρίου Παραδοσιακών Προϊόντων της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, παρουσία της Αδελφότητας της Μονής και του βουλευτή Μαξ. Χαρακόπουλου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον αγώνα της Γερόντισσας Θεοδέκτης για την ανασύσταση και στερέωση της Αδελφότητας, που συνιστά ένα ακόμα θαύμα της Χάριτος του Θεού. Μίλησε και για τον νεοφανή Όσιο Πορφύριο και εξήρε τον πνευματικό του αγώνα για τη διατήρηση της ενότητας μέσα στις οικογένειες, που προσέτρεχαν για να τον συμβουλευτούν: «Ηταν Άγιος και ήξερε ότι από την ενότητα ξεκινούν όλα τα καλά».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.