Για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Ανάσταση μίλησε στο LIVE NEWS ο μητροπολίτης Ιλίου και εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας.

Όπως τόνισε, μεταξύ των προτάσεων που έχουν συζητηθεί ανάμεσα στην Εκκλησία και την πολιτεία, είναι να γίνει η Ανάσταση στις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, να μπορεί να παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος τις λειτουργίες στους ναούς και να γίνονται self tests στους ιερείς και το προσωπικό των ναών.

«Αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και περιμένουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση να τα αποτυπώσει» σημείωσε ο κ. Αθηναγόρας, συμπληρώνοντας ότι οι λειτουργίες είναι εφικτό να γίνουν περισσότερες φορές, ώστε να μπορέσει περισσότερος κόσμος να επισκεφθεί τους ναούς για να προσευχηθεί.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε στα rapid tests ή στους μοριακούς ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται στους ιερείς και τους ψάλτες, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν κάποια ενημέρωση αν θα λάβουν δωρεάν self tests.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.