Στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του Οσίου Ευμενίου Σαριδάκη αναφέρθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος.

Στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του Οσίου Ευμενίου Σαριδάκη αναφέρθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος κατά τον πρώτο εορτασμό του Οσίου από το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Στεφάνου και Αγίου Νικηφόρου, Μετόχιο της Ιεράς Καλύβης Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον οποίο μετέδωσε ζωντανά το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).

Ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της ακολουθίας του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη χαρά για τον πρώτο μετά τη Αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο εορτασμό του Οσίου. Επεσήμανε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για την Κρήτη και την Αθήνα, τόπους όπου έδρασε ο Όσιος. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και προσωπικές μαρτυρίες που είχε με τον νέο Όσιος της Εκκλησίας μας όταν αυτός ήταν ακόμη εν ζωή.

“Ο Άγιος Ευμένιος γιατί αγίασε; γιατί τον έχουμε σήμερα στην εικόνα; Γιατί τον δοξάζουμε με ύμνους και ωδές πνευματικές; Γιατί ήταν άνθρωπος του Θεού. Ένας ταπεινός και απλός πνευματικός. Ένας πνευματικός που πίστευε, ένας πνευματικός που προσπαθούσε να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων, να σταλάξει βάλσαμο στις πληγές των ψυχών και να τους οδηγήσει στον ουρανό”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.