Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Οδηγήτριας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, οι οποίες έλαβαν χώρα από τις 19 Νοεμβρίου έως και σήμερα Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Όλη την εβδομάδα τελούταν καθημερινά ο εσπερινός και η παράκληση της Παναγίας Οδηγήτριας. Πραγματοποιήθηκαν επίσης Αγρυπνίες, Θείες Λειτουργίες, και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο οποίο εδόθη ως ευλογία στους παριστάμενους πιστούς Μύρο από τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στο Ναό μας λειτούργησε ο Θεoφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κύριος Αλέξιος.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή του Λουκά που κάνει λόγο για τον πλούσιο νεανία ο οποίος προσέγγισε τον Κύριο και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει έτσι ώστε να κληρονομήσει την αιώνια ζωή.

Στο κήρυγμα του έκανε λόγο στις υποχρεώσεις που έχουμε ως χριστιανοί για να κληρονομήσουμε την αιώνια ζωή και προέτρεψε τους πιστούς να μην παραλείπουν να μεριμνούν για την σωτηρία της ψυχής τους, έχοντας ως διαρκές παράδειγμα τους σήμερα εορταζομένους Αγίους, ιδιαιτέρως δε τον Άγιο Στυλιανό ο οποίος είναι και ο προστάτης των παίδων, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού μας.

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος έκανε ειδική αναφορά στην μνήμη της Παναγίας της Οδηγήτριας της οποίας το Ιερό Εικόνισμα φυλάσσεται στο Ναό και αποτελεί πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Οδηγήτριας της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας, όλοι οι πιστοί μετείχαν στην περιφορά της Θείας Εικόνος η οποία πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Νέου Φαλήρου πέριξ του Ιερού Ναού.

Κατά την επιστροφή πραγματοποιήθηκε δέηση υπέρ αναπαύσεως των δωρητών και ευεργετών του Ιερού Ναού καθώς και των δωρητών της Ιεράς Εικόνος.

Κατόπιν το ιερό κειμήλιο επέστρεψε στη θέση του έτσι ώστε να εορταστεί και πάλι δεόντως με την πρέπουσα τιμή που αρμόζει στο πρόσωπο της Παναγίας μας και την επόμενη χρονιά.

Μετά το τέλος της Θείας Λετουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Πειραιώς και Φαλήρου π. Νήφωνα Καπογιάννη και τους ιερείς του Ναού μας στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιερας Μητροπόλεως Πειραιώς και Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου εξαίροντας την αρτιότητα και καλλιέπεια του.

Παρέλαβε δε ως ανάμνηση της επισκέψεώς του αυτής και ως μικρό αντίδωρο, βακτηρία από τον προϊστάμενο του Ναού, π. Ιωάννη Λιακόσταυρο, ο οποίος προσκάλεσε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο να επισκέπτεται όσο πιο τακτικά γίνεται τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.