Δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους καταβάλλεται το πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Την ίδια περίοδο θα γίνει και η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας. Δώρο Χριστουγέννων 2023 δικαιούνται δεκάδες χιλιάδες επιδοτούμενοι άνεργοι.

Όπως έχει ανακοινωθεί, για το Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ σε ανέργους βασική προϋπόθεση είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ το διάστημα 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου 2023.

Διευκρινίζεται ότι οι μακροχρόνια άνεργοι δεν δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

Υπολογισμός δώρου Χριστουγέννων 2023 στους ανέργους
Ολόκληρο το δώρο στους ανέργους ανέρχεται στα 479 ευρώ. Το τελικό ύψος του ποσού που πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, εξαρτάται από τους μήνες επιδοτούμενης ανεργίας.

Ειδικότερα, η περίοδος υπολογισμού που λαμβάνει υπ’ όψιν της η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ξεκινά από την 1η Μαΐου.

Ποια επιδόματα προπληρώνονται μαζί με το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους
Από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει σταδιακά η προπληρωμή:

Των τακτικών επιδομάτων, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.
του δώρου Χριστουγέννων στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο θα δοθεί και το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνολικού ύψους 352 εκατ. ευρώ, σε 2,3 εκατ. ευάλωτους συμπολίτες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Δικαιούχοι είναι μεταξύ άλλων και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Ειδικότερα, 1,055 εκατ. συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κυρίων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ.

Επίσης, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου είναι η προθεσμία για την πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων 2023 στον ιδιωτικό τομέα, με την περίοδο υπολογισμού για τους εργαζόμενους να ξεκινά από την 1η Μαΐου 2023.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.