Στον υπό κατασκευή ρωσικό ναό στην Κύπρο μετέβη ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Στις 12 Μαΐου 2022, συνεχίζοντας την επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας μετέβη στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, ο οποίος αναγείρεται στη Λεμεσό για να καλύψει τις πνευματικές ανάγκες των ρωσόφωνων κατοίκων της μεγαλονήσου.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, τον ιεράρχη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υποδέχθηκε ο εφημέριος του ναού πρωθιερέας Παύλος Ποβαλιάεφ. Ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας ενημερώθηκε για την πορεία των οικοδομικών εργασιών, που πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους, όπως και για το σχέδιο του εσωτερικού διακόσμου, ξεναγήθηκε στον ενοριακό οίκο, όπου στεγάζονται το εν λειτουργία κατηχητικό κυριακάτικο σχολείο, η αίθουσα διαλέξεων και η τράπεζα. Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον πατέρα Παύλο, καθώς και σε όλους τους ευεργέτες και κατασκευαστές του ναού να τους ενδυναμώνει ο Θεός στο θεάρεστο έργο τους.

Ιερές ακολουθίες για τη ρωσόφωνη ορθόδοξη κοινότητα της Λεμεσού τελούνται αρχίζοντας από το 1995. Το 1997, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Λεμεσού Χρυσάνθου ως δώρο στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παραχωρήθηκε οικόπεδο για την ανέγερση του ρωσικού ναού. Στις 9 Ιουνίου 2012 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος, κατά την ειρηνική επίσκεψή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου πραγματοποίησε την τελετή τοποθετήσεως του θεμελίου λίθου του μελλοντικού ναού. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ολοκληρώθηκε κατασκευή του ενοριακού οίκου. Στις 5 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η τελετή ευλογίας των σταυρών των τρούλων του ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.