Να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις αντιδράσεις προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου προσπαθεί ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ με δηλώσεις του αναφορικά με το ζήτημα της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη την περασμένη Δευτέρα.

Ο Τατάρ ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξέφρασε με δηλώσεις τη «λύπη» του για το γεγονός ότι σχολιάστηκε αρνητικά από ελληνικής και κυπριακής πλευράς η παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, σε ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» στα κατεχόμενα αναφέρονται δηλώσεις του Τατάρ που λέει πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ήταν καλεσμένος στα εγκαίνια από τον Τούρκο Πρόεδρο, όπως και πολλοί διεθνείς ηγέτες, μεταξύ αυτών και ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Με αυθάδεια ο Τατάρ κάνει και μαθήματα ειρήνης ξεχνώντας ότι εδώ και 47 χρόνια κρατάει υπό παράνομη κατοχή ένα μεγάλο τμήμα της Κύπρου. «Ενώ θα έπρεπε να χειροκροτηθεί από πλευράς διεθνούς ειρήνης η παρουσία εκπροσώπων των δύο μεγαλύτερων μονοθεϊστικών θρησκειών στον κόσμο σε αυτή την τελετή», αναφέρει και συμπληρώνει «είναι ενδεικτική για την στάση του δίδυμου Ελλήνων – Ελληνοκυπρίων η ενέργειά τους να ακυρώσουν τις συναντήσεις τους με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής».

«Σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια για μια συμφωνία στην Κύπρο, είναι φανερό ότι τέτοιες συμπεριφορές, που θα εμβαθύνουν τη δυσπιστία μεταξύ των δύο λαών, θα βλάψουν αυτές τις προσπάθειες» πρόσθεσε ο ηγέτης του ψευδοκράτους.

Ο Ερσίν Τατάρ κατέληξε λέγοντας ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και αναμένει από την διεθνή κοινότητα να εξάγει «τα απαραίτητα συμπεράσματα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.