Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε, στις 11 π.μ., η επίσημη εγκατάσταση του νέου Αρχιεπισκόπου της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Σουηδίας κ. Martin Modéus, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Ουψάλης, παρουσία των Βασιλέων της Σουηδίας και αρκετών Πολιτειακών και Θρησκευτικών Ηγετών, απ᾽ όλο τον κόσμο.

Στην εν λόγω τελετή παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, ο οποίος ομίλησε στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε, στις εγκαταστάσεις του Κάστρου της Ουψάλης.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τα εξής: “Συγκεντρωθήκαμε εντός του Κάστρου της Ουψάλης, για να εορτάσουμε την εγκατάσταση του νέου Αρχιεπισκόπου Ουψάλης, ενός αγαπητού εν Χριστώ Αδελφού και διακεκριμένου κληρικού, του Σεβασμιωτάτου κ. Martin Modéus.

Επιτρέψτε μου, να ξεκινήσω, μεταφέροντας σας επισήμως τα θερμότατα συγχαρητήρια και τις εγκάρδιες προσρήσεις της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, Πνευματικού Ηγέτου των ανά την Οικουμένη Ορθοδόξων Χριστιανών, στο χαρούμενο αυτό γεγονός.

Ταυτοχρόνως, επωφελούμαι της ευκαιρίας ταύτης, για να επαναλάβω τα συναισθήματα και τις ευχές μας προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Martin και την αγαπημένη του οικογένεια, μιλώντας εξ ονόματος της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Σκανδιναυΐα.

Να είστε βέβαιος, Σεβασμιώτατε, ότι μπορείτε να βασίζεσθε στην αμέριστη υποστήριξη και φιλία της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας και ότι οι πνευματικές μας πρωτοβουλίες κατευθύνονται ολόψυχα προς τη γόνιμη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των Εκκλησιών μας και την ουσιαστική συνεργασία που πρέπει να υφίσταται μεταξύ Χριστιανών αδελφών.

Αποβλέπω στην συνεργασία μαζί μας, σε έργα και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο όφελος της κοινωνίας και στην προώθηση του ευρύτερου καλού.

Καθώς συγκεντρωθήκαμε σήμερα επί το αυτό, ένθερμοι της χαράς της σημερινής τελετής και των εορτών που πλησιάζουν, προσεύχομαι, όπως ο επερχόμενος κατά Σάρκα εορτασμός της Γεννήσεως του Κυρίου και η αυγή της νέας χρονιάς προοιωνίζονται ευοίωνα την έναρξη της νέας σας διακονίας και φωτίζουν διαρκώς τον δρόμο σας.

Συγχαρητήρια και, όπως λέμε στα ελληνικά, “Άξιος!” – Είθε ο Θεός να σας αναδεικνύει εις το διηνεκές αντάξιο του υψηλού αξιώματος που σας ενεπιστεύθη.”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.