Από πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών πραγματοποίησε, όπως είχε εξαγγείλει, πατρική, ποιμαντική επίσκεψη στην Πρωτεύουσα των Λοκρών, την όμορφη πόλη της Αταλάντης. Μία επίσκεψη, η οποία έκλεισε το ποιμαντικό πρόγραμμα επισκέψεων του Σεβασμιωτάτου για τις πρώτες 100 ημέρες από της Ενθρονίσεως του στον Ιστορικό Θρόνο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη από τους τοπικούς Άρχοντες, τους Ιερείς της περιοχής, τους κατοίκους, αλλά πολύ περισσότερο από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων, με τους οποίους ο Σεβασμιώτατος είχε πολύωρη επικοινωνία, ωφέλιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, δίδοντας απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα των παιδιών.

Τον Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με πολύ εγκαρδιότητα ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος, στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου.

Ακολούθως και σύμφωνα με τα πρόγραμμα, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον κ. Ζεκεντέ, από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Ιερείς της περιοχής, επισκέφθηκε διαδοχικά: τον Παιδικό Σταθμό, την Λαϊκή αγορά, κήρυξε την έναρξή των Σχολικών αγώνων μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και για αρκετή ώρα παρακολούθησε τους αγώνες, επισκέφθηκε το Εργοστάσιο Atlas Tapes, όπου ετέλεσε Αγιασμό και ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους, επισκέφθηκε το Επαγγελματικό Λύκειο Αταλάντης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, την Αιάντειο Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης και τέλος το Δημαρχείο, στο οποίο είχε μία ευρεία συζήτηση με τον κ. Δήμαρχο και ανταλλαγή απόψεων.

Ο κ. Ζεκεντές ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ουσιαστική επίσκεψή του στην πόλη της Αταλάντης, μία επίσκεψη πραγματικής ποιμαντικής φροντίδος για τους κατοίκους της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες στον κ. Δήμαρχο για την αγάπη του και τον σεβασμό του και για ακόμη μία φορά τον διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολίς Φθιώτιδος, θα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε όλα υτα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τις ανάγκες τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.