ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Ανάργυρος Σταυρόπουλος αναμένεται, εκτός απροόπτου, να αναλάβει την προϊσταμενία της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου της Αστόριας από τις 15 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν πως ήδη ο διορισμός θεωρείται βέβαιος, ενώ παραμένει η επίσημη ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή, η οποία θα γίνει άμα τη επιστροφή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου εξ’ Ελλάδος.

Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, ενώ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου, Στέφανος Θωμάτος, δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.».

Ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος προϊσταμενεύει κατά τα περασμένα δέκα τέσσερα χρόνια στην κοινότητα του Αγίου Αθανασίου στην πόλη Παράμους της Νέας Ιερσέης, ενώ επί πλέον διετέλεσε επί τετραετία πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης επί ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Ευαγγέλου.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη της Ελλάδος εκ γονέων του ιερέα Χρήστου και πρεσβυτέρας Σωτηρίας Σταυροπούλου. Σπούδασε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Τήνου, στο Ελληνικό Κολέγιο και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University).

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1984 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Θεόκλητο και πρεσβύτερος το 1985 από τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο. Υπηρέτησε επί τρία έτη στην κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Μιλγουόκι του Ουϊσκόνσιν, ενώ το 1988 διορίσθηκε στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Palos Heights του Ιλινόις όπου υπηρέτησε επί δέκα έξι έτη.

Είναι νυμφευμένος με την πρεσβυτέρα Χριστίνα Μπρέγιανου και έχουν τρία παιδιά τον Χρίστο, στη Σωτηρία και την Μαρία.

Στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας αναμένεται να διαδεχθεί τον π. Βασίλειο Βασίλειο Τσουρλή ο οποίος, ως γνωστόν, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», στις 17 Αυγούστου 2022 παραιτήθηκε έπειτα από έξι μήνες ιερατείας στην κοινότητα «για λόγους προσωπικούς και οικογενειακούς» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει περαιτέρω.

Ο π. Βασίλειος ανέλαβε τα καθήκοντά του, την 1η Μαρτίου του 2022, ενώ μέχρι τότε υπηρετούσε επί πεντέμισι έτη στην προϊσταμενία του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, καθώς επίσης ήταν και Αρχιερατικός Επίτροπος στη Νοτιοανατολική Περιφέρεια της Μητρόπολης Ατλάντας.

Ο π. Βασίλειος δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα του «Ε.Κ.». Ο πρωτοσύγκελος της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης, πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνους, Ηλίας Βίλλης, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «αυτό που μπορώ να σας πω είναι αυτό που είπε ο π. Βασίλειος στην κοινότητά του, για λόγους υγείας, δεν μπορούσε να μετακομίσει την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη και καθίστατο δύσκολο να πηγαινοέρχεται».

Σε συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας, κ. Στέφανος Θωμάτος και απαντητικά στην ερώτηση τι γίνεται με την παραίτηση του π. Βασιλείου Τσουρλή, είπε, πως «η παραίτησή του ήταν για προσωπικά θέματα. Στην αρχή είχε υπολογίσει ότι θα έλθει η οικογένειά του επάνω, τελικά δεν ήλθαν και δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι μ’ αυτό το πήγαινε έλα στη Βόρεια Καρολίνα, πηγαινοερχόταν. Στην αρχή εμείς υπολογίσαμε ότι λόγω του ότι η κόρη του ήταν δέκα χρονών πήγαινε στην Πέμπτη τάξη Δημοτικού, τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει εδώ, αλλά τελικά για δικούς του λόγους, δεν μας εξήγησε ακριβώς, η οικογένεια θα καθόταν εκεί οπότε και ο π. Βασίλειος αποφάσισε να γυρίσει πίσω».

Στην ερώτηση πότε σας το είπε στο συμβούλιο ότι θα φύγει, ο κ. πρόεδρος απάντησε, πως «δεν ήταν κάτι που μας το είπε σε εμάς, το συζητούσε και με την Αρχιεπισκοπή, δεν ξέρω ακριβώς. Απλά είχε δημιουργηθεί λίγο θέμα και με εμάς».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.